HomeSocialSanatate

Reguli stricte în cazul persoanelor decedate în spital

Săptămâna trecută, comisia de analiză a deceselor din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman s-a întrunit pentru a analiza situaţia deceselor din spital survenite la 24 de ore de la internare şi la 48 de ore de la intervenţia chirurgicală.

Cu această ocazie, s-a adoptat şi un protocol nou de transport al pacientului decedat, de la secţia în care a decedat şi până la Serviciul de Anatomie Patologică. Acest protocol a fost considerat necesar de către conducerea spitalului, întrucât, în anumite cazuri, s-au iscat situaţii conflictuale legate de dispariţia unor obiecte sau de cererea de informaţii din partea unor persoane care nu aveau acest drept. „Au fost situaţii în care pacientul decedat a fost transportat din secţie la Serviciul de Anatomie Patologică, iar apoi familia a reclamat că i-au dispărut bani sau telefonul mobil. Conform acestui protocol, înainte ca pacientul decedat să fie transportat din secţie, va fi chemată familia, care va primi toate bunurile pacientului, pe bază de semnătură. De asemenea, în astfel de cazuri, la internarea în spital trebuie să existe o persoană desemnată şi agreată de pacient, care să se ocupe de acesta în momentul în care apare decesul. Sunt pacienţi care provin din două familii şi au fost situaţii în care s-au prezenta foştii soţi, sau foştii copii şi au cerut lucruri diferite. De aceea, pe foaia de observaţie a pacientului va fi trecută numai persoana desemnată de pacient”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu (foto), managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Treaba cu disparitiile e veche. Careva fura si nu ai este frica de Dumnezeu si de mania sa! Am avut si eu o ruda care a decedat, anul trecut. In nebunia din momentul petrecerii nedoritului eveniment, nimeni nu a cautat sa recupereze bunurile bolnavului. Asa ca ne-am trezit ca din sectia de spital si pina l-am ridicat de la Morga nu mai avea banii pe care ai tinea pentru una, alta… doar vreo 6 milioane. (o bancnota de 500 de lei si restul de 5 si de 10 lei) Dumnezeu sa il ierte dar omul zicea ca tinea banul pentru o „atentie” fara de care nu esti bagat in seama la spital si esti lasat sa mori cu zile. Numai ca cineva s-a „atentionat” cu acesti bani. Lasati, nu mai sapam. Asta e. Dumnzeu va face dreptate candva. S-au bucurat de niste bani nemeritati, vor plati inmiit in fata Domnului.