Regula diferenței de 0,5 puncte, eliminată de la contestațiile la Evaluarea Națională

HomeSocial

Regula diferenței de 0,5 puncte, eliminată de la contestațiile la Evaluarea Națională

 

Miercuri, 21 iunie, între orele 9 – 11, elevii clasei a VIII-a au susținut proba scrisă la matematică, în cadrul Evaluării Naționale. În județul Neamț au fost înscriși la această probă 4.123 de elevi, dintre care au fost prezenți pentru susținerea probei 4.075, absenți fiind 48 de elevi.

„În această sesiune de examen, la nivelul județului Neamț au fost înregistrate patru cazuri speciale, care au necesitat adaptarea condițiilor de examen, conform metodologiei în vigoare. Nu a fost niciun elev eliminat din examen. Examenul s-a desfășurat în condiții optime, fără a fi constatate probleme majore de ordin tehnic sau organizatoric”, informează ISJ Neamț.

Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației.

„Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate «nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.» Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații. Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%)”, precizează un comunicat al Ministerului Educației.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0