HomeEducatie

„Recuperați” din fața abandonului școlar

La Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” se derulează un proiect care are drept scop integrarea în colectiv a copiilor aflați în pragul abandonului școlar. Proiectul este finanțat de Fundația Soros România.

 

 

Vineri, 23 martie, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani a avut loc lansarea proiectului „Îngeri fără zîmbet”, realizat cu sprijinul Fundației Centrul Educația 2000^, în cadrul programului „Parteneriat pentru educație – Granturi pentru școli aflate în dificultate”. Proiectul este finanțat de Fundația Soros România, prin programul Fondul de Urgență. Au onorat invitația de a participa la activitatea de lansare reprezentanții principalelor instituții ale comunității locale: inginer Valeria Dascălu, primar al comunei Săbăoani, profesor Maria Petruț, director al Clubului Copiilor din Săbăoani, preotul Ciprian Tiba din partea Parohiei romano-catolice „Sfînta Cruce” Săbăoani, Cecilia Lucaci, asistent social în cadrul Primăriei Săbăoani, asistent medical Otilia Bejan și asistentul social Iuliana Ilieș, din partea Asociației Caritas Iași, filiala Săbăoani, Olga Ciobanu și Cristina Sescu din partea Asociației „Citadela Copiilor”, actori ai trupei de teatru „Tinere idealuri”, elevi și profesori ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani.

Proiectul nostru își propune îmbunătățirea accesului la un învățămînt de calitate pentru elevii aflați în situația de a părăsi timpuriu școala, prin integrarea lor eficientă în colectivele de elevi din care fac parte. Ei vor participa la activități remediale la limba română și matematică, la cercuri de teatru și de pictură și vor merge într-o excursie la Piatra Neamț. Activitățile proiectului se vor încheia cu un spectacol în care vor evolua copiii implicați și cu o expoziție cu vînzare, în cadrul căreia vor fi prezentate lucrările realizate în cadrul orelor de atelier. Grupul țintă este format din 40 de copii de clasa a IV-a și a V-a, nivel la care ne confruntăm cel mai des cu abandonul școlar, cu rezultate slabe la învățătură, care au părinții plecați în străinătate sau se confruntă cu probleme sociale grave„, a spus, în prezentarea proiectului, profesoara Ioana Ciobanu, director adjunct al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, coordonatoarea echipei de proiect.

Primarul comunei Săbăoani, Valeria Dascălu, a felicitat echipa de proiect și a promis că va sprijini financiar activitățile proiectului. Activitățile de lucru au început luni, 26 martie, urmînd să se desfășoare zilnic în primele două săptămîni și de două ori pe săptămînă în perioada următoare.

Comentarii

WORDPRESS: 0