Prima paginăSocial

Recompense pentru romașcanii care-i reclamă pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare

Recompense pentru romașcanii care-i reclamă pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare

Dimensiune text

 

Administrația locală romașcană le-a pus gând rău celor care aruncă deșeurile în alte locuri decât în pubele, dar vrea să le facă un bine și cetățenilor care dau dovadă de simț civic și implicare și care îi vor reclama pe cei certați cu bunul simț și curățenia. Primarul Lucian Micu a declarat că va căuta variantele optime pentru ca cei care îi pârăsc la Poliția Locală pe cetățenii care fac mizerie să primească un fel de recompensă.

Edilul spune că a discutat aspectele legislative cu ministrul Mediului, care a fost prezent în Neamț la finele săptămânii trecute. „O altă discuție pe care o avem, în urma întâlnirii cu ministrul Mediului, de la Piatra Neamț, de vinerea trecută, se referă la faptul că ar fi bine ca legislația locală să fie modificată în ceea ce privește aruncarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate. Și chiar vrem să implementăm o modalitate de lucru care să-i încurajeze pe romașcani să îi reclame pe cei care sunt certați cu normele de conviețuire socială. Și, pe lângă amenda care să se aplice persoanei care aruncă în alte locuri decât cele special amenajate, să gândim și o formă de recompensare a celor care aduc la cunoștință astfel de fapte, pentru că, dacă ne dorim cu toții un oraș curat, acest lucru nu trebuie lăsat numai în sarcina administrației publice locale, ci trebuie să ne implicăm cu toții cei care conviețuim în acest municipiu.

Și vom găsi o modalitate de lucru prin care să se facă sesizările prin Poliția Locală, astfel încât să putem lua măsurile cele mai ferme atunci când se întâmplă astfel de lucruri”, a declarat primarul Lucian Micu.

Edilul spune că odată cu finalizarea licitației, organizată de Consiliul Județean, pentru zona 2 – zona Roman pentru colectarea, selectarea și transportul deșeurilor prin Stația de transfer de la Cordun – când va deveni operațională stația de sortare -, administrația publică locală se va implica în campanii de informare și educare a cetățenilor, pentru ca aceștia să colecteze selectiv deșeurile.

Revenind la modul de răsplată a celor care vor fi vigilenți și se vor implica pentru a menține orașul curat, modelul este folosit și în alte țări și chiar și în România, existând, practic, reglementări care să permită implementarea acestei măsuri și la nivelul municipiului.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Macar de-ar fi sanctionati nespalatii si tot ar fi mai bine ! Cat despre tiganii sortatori…altafata !

  • se practica delatiunea la nivel de administratie intr-un fel ,dar e bine si asa ,pe cand recompense si masuri ferme cand se reclama muzica peste 50 de decibeli cat e norma legala ,suni la politia locala ,vin baietii se uita se baga in vorba de ochii lumii scot si procesele verbale ,si cand sunt intrebati i-am amendat si atat la 5 min .dupa ce pleaca echipajul se reia vuietul ,va sugerez eu cateva masuri nediscriminatorii ,e ca o teroare la unmoment dat sa auzi urlete si tanguieli in boxe de sute de vati deci se poate chema compania de electricitate si scurt se taie curentul iar a doua zi convocati la primarie cu reprezentantul lor tiganesc si luati la intrebari chiar daca se justifica ca degeaba iau amenzi ca nu au pe ce sa le faca poprire ,dar masini scumpe si electronice si electrocasnice au destule ,sau cand vin vipurile lor tiganesti ,opriti ,legitimati ,eventual confiscate sculele pe langa amenzi si se poate merge pana la masura interdictiei in oras ,dar NU SE VREA ,nu ca nu au se poate din pct. de vedere legal ,si stiu si de ce nu se vrea ,de frica de lasitate de coruptie s.a.m.d…………..