Prima paginăSanatate

Recomandările medicilor pentru sărbătorile de iarnă

Dimensiune text

Pentru menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei în perioada Sărbătorilor de iarnă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ recomandă consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire, evitarea folosirii ouălor de raţă la prepararea cremelor şi maionezei, alimentaţia să fie diversificată, cuprinzând şi cereale, legume, fructe, produse lactate şi evitarea consumului excesiv de alcool.

În ceea ce priveşte expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate (căciuli, mănuşi, fulare, şosete groase, îmbrăcăminte corespunzătoare). De asemenea, este bine ca aceste persoane să se deplaseze, periodic, în locuri încălzite. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde, fără conţinut de alcool.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0