Prima paginăSocialEducatie

Recoltă bogată pentru Patrula de reciclare de la „Miron Costin”

Dimensiune text

reci01Elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au adunat 882 de kilograme de deşeuri electronice, electrice şi electrocasnice.

Patrula de reciclare a Colegiului Tehnic „Miron Costin” a adunat, în cele patru luni de activitate, 882 de kilograme de deşeuri electronice şi electrocasnice. Cu această cantitate, liceul romaşcan se clasează pe unul din primele locuri în clasamentul judeţean al şcolilor implicate în proiectul naţional „Patrula de reciclare”, iniţiat de Asociaţia RoRec şi Ministerul Educaţiei. „Patrula din şcoala noastră este formată din 15 voluntari, elevi de la clasa a IX-a la clasa a XII-a, care au desfăşurat o campanie susţinută de informare, atât în rândul colegilor de şcoală, cât şi printre agenţii economici. Cu sprijinul acestora – cea mai darnică firmă fiind Interamal – am reuşit să strângem o cantitate impresionantă de deşeuri, de la baterii la monitoare, pe care le-am predat organizatorilor”, a spus coordonatorul campaniei la nivel de şcoală, profesoara Gabriela Niţă.

Pe lângă educarea copiilor în spiritul colectării selective şi al reciclării, unul dintre obiectivele campaniei îl reprezintă stimularea creativităţii şi a simţului artistic. „Am lansat un concurs, în cadrul căruia elevii sunt invitaţi să dea o altă utilizare deşeurilor electronice şi electrocasnice, transformându-le în obiecte utile sau haioase”, a spus profesoara Gabriela Niţă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0