Prima paginăPe scurt

Recidivist condamnat pentru ultraj * Închisoare pentru fals * Incendiu de la reșou

Dimensiune text

În ziua de 18 octombrie, lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna l-au depistat pe Marinică Clăpuci, de 37 ani, din comuna Gâdinți, care posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat de către Judecătoria Roman la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. În noaptea de 5 spre 6 august 2012, mai multe echipaje de poliție au fost solicitate să intervină la un restaurant din apropierea bâlciului din Roman, din cauză că mai mulți clienți făceau scandal. Printre polițiștii care au răspuns solicitării a fost și agentul de poliție Ioan Cănărău. Când l-a văzut pe Cănărău, Marinică Clăpuci a început să-l înjure și să-l amenințe. Cei doi au mai avut de-a face în 2010, când Clăpuci și alți patru  au sărit cu furcile la Cănărău și la colegul său. Întâlnirea s-a lăsat cu împușcături, unul dintre scandalagii ajungând la spital cu un glonte în picior. În urma evenimentul, Clăpuci a fost condamnat la închisoare, așa că bărbatul nu a putut să-l uite pe Cănărău și, când l-a revăzut, i-a descris în termeni foarte ”expresivi” toate frustrările acumulate în ultimii doi ani.

Vineri, Marinică Clăpuci s-a întors la ”facultate” pentru încă un an.

 

Închisoare pentru fals

În ziua de 19 octombrie, lucrători din cadrul Poliției municipiului Roman l-au depistat pe Marian H., de 27 ani din municipiu, care posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat de către Judecătoria Roman la șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals și uz de fals. În fapt, la data de 19 septembrie 2012, în timp ce era cercetat într-un dosar penal, tânărul a depus în apărarea sa un bilet de avion falsificat. Marian H. a fost încarcerat în arestul IPJ Neamț.

 

Cercetat pentru furt

În ziua de 19 octombrie, în jurul orei 13.20, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Roman a fost sesizat despre faptul că persoane necunoscute au sustras o bicicletă în valoare de 500 de lei din zona Pieții Centrale din Roman. În urma cercetărilor, polițiștii l-au depistat pe Silviu A., de 30 ani, din Roman, ca fiind autorul furtului, iar bunul sustras a fost recuperat și restituit părții vătămate.

 

Incendiu de la reșou

Vineri, 18 octombrie, la ora 14.27, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la locuinţa Mariei G.,  din comuna  Ruginoasa, satul Bozienii de Sus. La faţa locului s-au deplasat șase subofiţeri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă  de capacitate mărită, care au localizat şi lichidat incendiul. Au ars 50 de metri pătrați din  acoperişul locuinţei acoperită cu plăci din azbociment, 300 de kilograme de lână şi 50 de kilograme de haine.  La intervenţie au participat pompierii voluntari din Ruginoasa. Incendiul a fost produs ca urmare  a unui conductor  electric defect de la un aparat electric pentru încălzit.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0