HomeSocial

Rechizite gratuite pentru clasa pregătitoare

Elevii din învățămîntul primar și gimnazial care provin din familii în care venitul este mai mic decît jumătate din venitul minim brut pe țară vor primi, și în acest an, rechizite gratuite.

 

Conform estimărilor Inspectoratului Școlar Județean, în județul Neamț se află în această situație 23.330 de copii, de la clasa pregătitoare la clasa a VIII-a. Suma alocată pentru rechizitele acestora este de 636.250 de lei. Pachetele copiilor sînt diferențiate pe nivel de studiu.
Astfel, copiii de la clasa pregătitoare vor primi un ghiozdănel, șapte caiete de desen, dictando, matematică, creioane de scris, creioane colorate, acuarele, plastilină, planșetă de lucru, lipici, hîrtie glasată, penar și gumă de ras. Cei din clasa I vor primi caiete Tip I și Tip II, cîte un caiet special pentru abecedar și matematică, caiet de desen, stilou cu 24 de crezerve, creion, creioane colorate, guma de sters, betișoare, penar, acuarele, riglă, copertă de plastic pentru caiet, totul pus într-un ghiozdan. Copiii din clasele II – IV au în trusou 11 caiete de dictando, nouă caiete de matematică, caiet de desen, pix, creioane, penar, acuarele, gumă, ascuțitoare, vocabular, creioane colorate, șablon cu harta Rom=niei și coperți din plastic pentru caiete. Pachetele pentru gimnaziu, pentru elevii din clasele V – VII, cuprind 16 caiete de dictando și matematică, studențești și de format obișnuit, caiete de biologie, geografie, muzică și desen, creioane, gumă, pix, ascuțitoare și o trusă de geometrie. Cei de clasa a VIII-a primesc 17 caiete de dictando și matematică, cîte două caiete de geografie și biologie, cîte un caiet de muzică și de desen, creioane, gumă, pix și ascuțitoare.

Toate acestea se vor afla pe băncile elevilor la începutul viitorului an școlar, cel mai tîrziu pînă pe 15 octombrie.

Comentarii

WORDPRESS: 0