Reabilitarea podului peste Siret de la Luțca ar putea fi gata în acest an

HomeSocial

Reabilitarea podului peste Siret de la Luțca ar putea fi gata în acest an

 

 

Podul de peste râul Siret de lângă localitatea Luțca, din comuna Sagna, urmează a fi reabilitat cel mai probabil până la finalul acestui an. Lucrarea pentru obiectivul aflat în administrarea Consiliului Județean (CJ) Neamț, în valoare de 6 milioane de lei, se află în faza de licitație pentru desemnarea constructorului.

Joi, 31 ianuarie, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a efectuat o vizită de lucru în zona podului de la Luțca, alături de directorul tehnic al CJ Neamț, Doru Conachi, precum și de primarii comunelor din zonă – Sagna, Doljești și Bîra. În această perioadă, la podul de la Luțca se lucrează la plombarea covorului asfaltic, pentru a ușura traficul în zonă, până la efectuarea lucrărilor majore de reabilitare.

„Acest pod de la Luțca este unul dintre cele mai lungi poduri din țară. Acest obiectiv este intrat în faza de licitație, așteptăm să finalizăm licitația, după care vom colabora și vom ține strâns cu cei care vor construi, pentru a avea un termen real și rapid pentru a moderniza podul. Dacă într-o lună-două avem și constructorul, cred că, cu niște eforturi, până la sfârșitul anului, putem să spunem că ne încadrăm să îl modernizăm. La acest pod nu au fost intervenții de substanță și de structură, au fost doar covoare asfaltice. Acum vorbim de o lucrare de modernizare, se intervine la structura podului, pentru că este o sumă destul de mare”, a afirmat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Pe lângă faptul că va veni în sprijinul locuitorilor comunelor din zonă de pe teritoriul județului Neamț, investiția pentru reabilitarea podului de la Luțca va facilita și accesul spre județul Iași, spre Oțeleni, prin DJ 280. Primarul comunei Bîra, Dănuț Petrariu, a afirmat că are promisiuni în acest sens de la omologul său din comuna Oțeleni, unde există un proiect de reabilitare a porțiunii din acest drum spre Bîra de pe teritoriul său.

De asemenea, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a afirmat că sunt șanse mari și pentru reabilitarea podului de peste râul Siret din comuna Ion Creangă: „Inclusiv podul de la Ion Creangă va fi reabilitat. Acum lucrăm să găsim soluții să rezolvăm problema cu Regia Națională a Pădurilor, pentru că acolo avem o problemă de proprietate, dar cred că suntem pe ultima sută de metri să rezolvăm și problema aceasta și vom aloca sumele necesare și pentru podul de la Ion Creangă”.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0