Prima paginăSocial

Răsfoiţi viaţa unui om ca pe o carte

Dimensiune text

Tinerii sînt invitaţi să participe, săptămîna viitoare, la diferite activităţi de voluntariat. Persoane cu dizabilităţi, instituţionalizate, romi sau alte categorii defavorizate vor împărtăşi experienţa lor de viaţă trecătorilor din centrul oraşului.

 

În perioada 14-18 mai are loc Săptămîna Naţională a Voluntariatului. Aceasta reprezintă un eveniment naţional menit să mobilizeze cît mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, de a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. Cu această ocazie, în Roman, mai multe organizaţii de voluntari vor desfăşura o serie de activităţi menite să implice comunitatea romaşcană.

Astfel, pe 14 mai, între orele 17-19, Fundaţia pentru o Viaţă Demnă, în parteneriat cu fundaţia Serafim, va organiza o masă rotundă cu tema „Managementul voluntarilor”, la care participă reprezentanţi ai asociaţiilor şi ai instituţiilor publice locale. În aceeaşi zi, între orele 16-18, cele două fundaţii organizează, în centrul oraşului, acţiunea „Biblioteca vie”. O „carte vie” reprezintă o persoană care se pune la dispoziţia „cititorilor”, pentru a împărtăşi experienţa sa de viaţă, în special legată de un aspect care generează stereotipii, prejudecăţi, atitudini discriminatorii. „Cărţile vii” sînt reprezentate de mai multe persoane care sînt etichetate cu uşurinţă, cum ar fi persoanele cu dizabilităţi, persoanele instituţionalizate, romi, şi vor fi prezente în centrul oraşului pentru a fi „răsfoite” de cei interesaţi.

Pe 15 mai, Fundaţia pentru o Viaţă Demnă va organiza, în centrul oraşului, între orele 15-17, o campanie de promovare a voluntariatului. Voluntari ai organizaţiei vor invita trecătorii să răspundă la întrebarea „Ce ţi-ar plăcea să faci, dacă ar trebui să fii voluntar pentru o zi?”.
Tot pe 15 mai, fundaţia Serafim, în parteneriat cu Fundaţia pentru o Viaţă Demnă, va organiza, între orele 16-18, în centrul oraşului, o campanie de strîngere de fonduri pentru susţinerea grădiniţelor Serafim din Kenya şi Ecuador. În acest sens, voluntari vor expune spre vînzare obiecte artizanale africane şi ecuadoriene, iar fondurile strînse vor fi depuse în conturile special deschise pentru susţinerea acestor grădiniţe.

Pe 16 mai, cele două fundaţii vor fi din nou în centrul Romanului, unde vor demara o campanie de strîngere de fonduri pentru persoanele cu dizabilităţi, în special membri ai clubului Serafim. Cu acest prilej, membrii clubului, format din persoane cu dizabilităţi, vor expune obiecte confecţionate în atelierele proprii. La eveniment sînt invitate să participe toate persoanele cu dizabilităţi din Roman.
Pe 17 mai, Fundaţia pentru o Viaţă Demnă va organiza, între orele 15-17, operaţiunea „Romanul verde”, o acţiune de ecologizare a Parcului Municipal.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0