Prima paginăSocial

Raliuri în Pietonalul Ștefan cel Mare. Poliția locală va împărți amenzi

Raliuri în Pietonalul Ștefan cel Mare. Poliția locală va împărți amenzi

Dimensiune text

 

Regulamentul de utilizare a spațiului din Pietonalul Ștefan cel Mare pentru autoturisme este uneori respectat, iar cetățenii s-au adresat administrației publice locale pentru a lua măsuri. Unii dintre cei care trec cu mașinile după barieră nu respectă viteza impusă de parcurgerea pietonalului, iar unii nu respectă termenul impus de 20 de minute de staționare, spun autoritățile.

Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, primarul Lucian Micu spune că „va coborî milităria din pod”, mai ales că nerespectarea regulilor a dus la distrugerea unor bunuri din Pietonal, cum ar fi stâlpi de iluminat, coșuri de gunoi sau bănci.

„Mai mulți cetățeni, dar și angajați din Primărie, mi-au adus la cunoștință faptul că Pietonalul Ștefan cel Mare a fost transformat în spațiu pentru cursele de mașini. Regulamentul de utilizare a zonei pietonale a fost stabilit pentru a proteja dalele și mobilierul urban pe care s-au cheltuit bani publici. Din păcate, unii cetățeni intră cu autoturismele în acest spațiu, nu respectă timpul de 20 de minute de staționare și, mai mult, fac raliuri, deranjându-i pe locatari și distrugând dalele, stâlpii de iluminat și coșurile de gunoi. Noi vom face reparațiile, dar am dispus ca Poliția Locală să monitorizeze zona și, la fel ca în cazul locurilor de joacă pentru copii, să-i amendeze pe cei necivilizați, pe cei care distrug cu rea voință ceea ce se face bine pentru oraș”, a spus primarul Lucian Micu.

Intrarea în Pietonal este prevăzută cu barieră, însă se pare că postul de Poliție Locală existent nu dă randamentul necesar, neexistând un control al celor care intră în această zonă și asupra a ceea ce fac acolo. Pe pagina de socializare a primarului au apărut și reacții, unii romașcani atrăgând atenția și asupra faptului că în unele zone romașcanii își fac nevoile sau că în fântânile arteziene se spală câinii, cu acordul stăpânilor. În ceea ce privește asigurarea unor spații pentru nevoile fiziologice, sub amfiteatru din tronsonul dinspre BancPost s-au amenajat mai multe toalete ce vor putea fi utilizate de cetățeni.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • dar „comunitarii” de la bariera de ce sunt platiti??? sa stea degeaba pe banii contribuabililor nebugetari, apoi sa ia pensii speciale de la toti contribuabilii???

  • In sfarsit ! S-au gandit edilii sa faca toalete publice si pentru oameni !!!(ca pentru caini au umplut parculetzele cu ,,Toiletcan”-uri !!!)