Prima paginăSocialEducatie

„Rădăcinile” învăţământului românesc vor fi dezbătute la Roman

Dimensiune text

Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” organizează a treia ediţie a simpozionului „Incursiune în istoria învăţământului românesc”.

Profesorii de istorie din întreaga ţară sunt invitaţi la o adevărată incursiune în arhivele şcolilor. Provocarea este adresată de un colectiv de profesori de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, care organizează, pe 19 noiembrie, simpozionul „Incursiune în istoria învăţământului românesc”. Evenimentul este la a treia ediţie, după ce, în 2011, au fost dezbătute începuturile învăţământului nemţean, simpozionul devenind interjudeţean la ediţia a doua.

„Simpozionul nu se adresează doar profesorilor de istorie, ci tuturor celor care sunt pasionaţi de cercetare şi doresc să vină cu lucruri inedite despre începutul educaţiei în ţara noastră. O şcoală nu este doar suma rezultatelor meritorii ale prezentului, ci şi produsul unui trecut care poate ascunde fapte şi lucruri cu impact pentru comunitate, confirmări ale unor valori umane, profesori şi elevi care au marcat istoria locală, judeţeană sau naţională, evenimente semnalate în ziarele timpului. Evenimentul îşi propune să ofere oportunitatea deschiderii unei cercetări cu scopul descoperirii comorilor trecutului, pe care şcolile le posedă şi vor să le dăruiască semenilor. Profesorilor de istorie le revine, în primul rând, această misiune onorantă, care demonstrează profesionalismul acestora şi respectul faţă de istorie”, a spus profesoara Cristina Aruxandei, director adjunct al Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”, iniţiatoarea evenimentului şi coordonatoarea grupului de lucru.

Începând din acest an, simpozionul va avea două secţiuni: prima secţiune este destinată lucrărilor cu caracter monografic, iar cea de-a doua, intitulată „Tradiţional şi modern în şcoala românească”, va cuprinde exemple de bune practici, prin proiecte, parteneriate, schimburi de experienţă. Înscrierea se face electronic, până pe 12 noiembrie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0