Prima paginăPolitica

PSD şi UNPR se susțin reciproc în Parlament

Dimensiune text

Grupurile parlamentare reunite PSD-UNPR s-au întâlnit, marţi după-amiază, pentru a discuta despre relaţia dintre cele două partide. Concluzia discuţiei de marţi, 24 noiembrie, este aceea că, la nivel parlamentar cel puţin, PSD şi UNPR vor merge împreună.

„PSD şi UNPR formează, în continuare, o majoritate în Parlamentul României, suntem un grup unit şi la Neamţ, de altfel, noi, cei din PSD, avem o relaţie bună cu cei din UNPR şi păstrăm în continuare alianţe. Nu s-a discutat nimic despre alegerile locale şi parlamentare. S-a discutat doar despre majoritatea pe care o facem, cele două grupuri, şi la Senat, şi la Cameră, ca noi, cei care formăm grupul PSD-UNPR, să mergem în continuare ca un grup unit şi să susţinem legile ce interesează populaţia României, să susţinem Guvernul dacă va continua măsurile pe care guvernul PSD le-a început”, a afirmat deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ şi secretarul regional al PSD.

Parlamentarii din cele două partide sunt în număr de 261: 21 de senatori UNPR, 60 de senatori PSD, 43 de deputaţi UNPR şi 137 de deputaţi PSD.

Împreună, parlamentarii din cele două partide mai au nevoie de câteva voturi pentru o majoritate simplă. Parlamentul are 588 de aleşi: 394 de deputaţi şi 176 de senatori, astfel că, la Senat, o majoritate simplă se formează cu 88 de senatori, iar la Camera Deputaţilor majoritatea simplă înseamnă cel puţin 197 de voturi.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0