Prima paginăSocialEducatie

PSD Roman sprijină copiii defavorizați, la începutul şcolii

Dimensiune text

Membrii Organizaţiei Partidului Social Democrat (PSD) Roman au contribuit fiecare pentru a oferi un sprijin, la începutul anului şcolar, unui număr de 25 de copii din Roman, care au o situaţie materială precară. Au fost aleşi 25 de copii care frecventează centrul de zi din cadrul Asociaţiei „Iubire şi Speranţă”, coordonată de preotul Mihăiţă Popovici şi de soţia sa, Anca Popovici. Fiecare dintre copii a primit o pereche de încălţăminte şi un pachet de dulciuri.

PSD 02„Având în vedere că luni începe şcoala, am vrut să iniţiem o acţiune în spiritul a ceea ce Organizaţia PSD Roman a făcut în fiecare an. În urma discuţiilor cu colegii mei din Biroul Permanent, am stabilit că vom da ajutoare pentru copii, la începutul anului şcolar. Am ales 25 de copii care sunt în grija părintelui Popovici, pe care trebuie să îl felicităm, pentru faptul că demonstrează că, înainte de toate, este un om, şi este un om cu suflet bun. Ne bucurăm că a venit alături de noi şi ne-a ajutat să dăm şi noi o rază de speranţă şi lumină acestor copii. Sunt copii frumoşi, sunt viitorul ţării noastre şi trebuie să ne aplecăm, mai ales acum, asupra lor. Odată cu începerea anului şcolar, din partea mea, din partea Organizaţiei PSD Roman, din partea colegilor mei, urez tuturor şcolarilor multă sănătate, multe succese, un an bun, iar pe părinţi îi asigurăm de întreaga noastră apreciere, pentru faptul că reuşesc, unii cu eforturi mari, să asigure temelia de bază a copiilor – învăţătura. Transmitem, din partea Organizaţiei PSD Roman, tuturor profesorilor, învăţătorilor, cadrelor auxiliare din şcoli, un gând bun, o felicitare şi, totodată, multă sănătate şi le mulţumim pentru faptul că au răbdarea, puterea, să îşi încline viaţa către crearea viitoarei generaţii”, a declarat preşedintele PSD Roman, Dan Manoliu.

Preotul Mihăiţă Popovici a primit cu braţele deschise acest ajutor oferit copiilor şi i-a îndemnat şi pe alţi romaşcani să urmeze exemplul membrilor Organizaţiei PSD Roman.

PSD 06„Noi avem o organizaţie non-profit care se îngrijeşte de 80 de copii şi avem grijă ca, zilnic, să primească hrană caldă, să nu le lipsească îmbrăcămintea, ghiozdanul, caietele şi tot ceea ce este necesar pentru buna desfăşurare a programului de învăţământ. Aceşti copii au foarte multă sete de învăţătură, pe care le-am implantat-o spunându-le că singura şansă de a răzbate în societate este învăţătura. Avem tineri care visează să ajungă medici, psihologi, economişti şi cred că, peste ani, când ne vom întâlni pe stradă, vom fi fericiţi că am ştiut, cândva, să îi ajutăm într-un moment critic. Aş vrea, din toată inima, să asigur Organizaţia PSD Roman despre faptul că tot ceea ce primim o facem cu multă iubire, cu multă dragoste, şi ne încântă ideea că romaşcanii noştri ştiu să facă bine, ştiu să îşi manifeste iubirea faţă de aproapele, ştiu să fie solidari. Vom începe anul şcolar cu dreptul şi noi şi ştiu sigur că gestul de astăzi va fi repetat şi va constitui un imbold de a face bine şi pentru alţi romaşcani şi alte instituţii importante din oraş. Vă mulţumesc din toată inima”, a afirmat părintele Popovici.

Cu această ocazie, Dan Manoliu a anunţat că atât el, în calitate de preşedinte al PSD Roman şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, cât şi colegii săi şi ceilalţi consilieri judeţeni, vor fi prezenţi, luni, în mai multe şcoli şi licee din Roman, pentru a fi alături de elevi la deschiderea noului an şcolar.

COMENTARII

WORDPRESS: 0