HomeReligie

PS Ioachim Băcăuanul, la 12 ani de arhierie

PS Ioachim Băcăuanul (foto), episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, împlinește pe 1 mai, 12 ani de arhierie.

 

Această perioadă a însemnat pentru ierarh sfințiri și resfințiri de biserici, hirotonii de preoți, hirotesii, dar și revigorarea unor activități de mare importanță pentru viața eparhiei: social-filantropice, nisionare, cultural-pastorale și administrative.
În prezent, PS Ioachim Băcăuanul este susținător a două proiecte cu fonduri europene în cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” în municipiul Roman, respectiv un „Centru de zi pentru copii din familii în dificultate” și „Centrul Social Multifuncțional”, și s-a implicat în numeroase proiecte culturale și social-filantropice atît în vechea cetate mușatină, cît și în alte zone ale eparhiei Romanului și Bacăului.
PS Ioachim Băcăuanul s-a impus între personalitățile culturale ale regiunii. Vizitele în parohii, dialogurile sau sfaturile duhovnicești pentru preoți și credincioși nu au lipsit din desele perindări ale ierarhului în toate colțurile Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. A fost prezent întotdeauna la momentele dificile din viața credincioșilor din eparhie.

Comentarii

WORDPRESS: 0