Prima paginăSocialReligie

Protopopiatul Roman, solidar cu sinistraţii din Mehedinţi

Dimensiune text

Preoţii din Protopopiatul Roman au donat suma de 10.000 de lei şi alimente localnicilor din Mehedinţi afectaţi de inundaţii.

Preoţii din Protopopiatul Roman au sărit în ajutorul sătenilor din localitatea Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, măturată de viitură la începutul lunii septembrie. Inundaţiile au produs distrugeri de case şi drumuri, multe familii pierzând, în câteva clipe, tot ce au agonisit o viaţă. „Am discutat cu preoţii din Protopopiatul Roman posibilităţile de ajutorare a semenilor noştri din Eşelniţa, cea mai afectată localitate de inundaţiile din Mehedinţi. Reacţiile nu au întârziat să apară şi, într-un timp record, am reuşit să strângem o sumă de bani. Cu o parte din banii adunaţi s-au achiziţionat alimente de bază – zahăr, ulei, făină -, dar şi alte produse, pe care le-am transportat în localitatea afectată de inundaţii. Pe lângă alimente, am donat sătenilor, cu sprijinul preotului paroh din localitate, suma de 10.000 de lei. Mulţumesc tuturor credincioşilor care au contribuit la această colectă, preoţilor care s-au implicat în această campanie, precum şi primarului comunei Secuieni, Vasile Ivancea, care a asigurat jumătate din costurile legate de combustibilul necesar transportului nostru până la Eşelniţa”, a declarat preot doctor Dragoş Alexandru Munteanu, protopop de Roman.

Citește și:   Începe asfaltarea pe drumurile județene Horia - Ion Creangă și Ion Creangă - Icușești - limita cu județul Bacău

Preoţii romaşcani sosiţi la faţa locului au fost impresionaţi de imaginea localităţii după dezastru. „Am văzut durere şi lacrimi într-o localitate care deplânge pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile suferite de pe urma revărsării apelor. Fără ajutorul nostru, al tuturor, aceşti oameni nu vor putea depăşi momentele grele prin care trec”, a mai spus protopopul de Roman.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0