Protest fără precedent în Consiliul Judeţean Neamţ

Şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri, 24 februarie, a fost un adevărat spectacol  pe care aleşii judeţului l-au oferit pe banii contribuabililor. Consilierii USL au protestat la şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri cu pancarte şi prin neparticipare la vot. Dionisie Dumitraşcu, rămas fără funcţia de consilier judeţean pe 31 ianuarie, a votat verbal, iar Stelian Mitrea, investit în locul lui, a avut doar dreptul să protesteze.

 

 

Totul a început de la faptul că în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ) au venit atît Stelian Mitrea, consilier judeţean din partea USL, investit în funcţie pe data de 31 ianuarie, cît şi Dionisie Dumitraşcu, predecesorul lui Mitrea, exclus din PNL pentru susţinerea PDL în cadrul şedinţelor CJ.

Consilierii USL au refuzat să ia parte la şedinţă şi au protestat stînd în picioare, lîngă scaunele pe care ar  fi trebuit să se aşeze. Aceştia l-au poreclit pe Vasile Pruteanu, preşedintele CJ Neamţ, „Roberta 2” şi au purtat pancarte pe care scria „Consiliul Judeţean imoral”,  „Consiliul Judeţean ilegal”, „Prefectura, instrument politic” sau „Prefect imoral”, pentru că Prefectura a atacat în instanţa de contencios-administrativ patru hotărîri pe care consilierii judeţeni le-au adoptat pe data de 31  ianuarie, printre care şi excluderea din rîndul consilierilor a lui Dionisie Dumitraşcu.

Conform legii, orice act atacat în instanţa de contencios-administrativ se suspendă de drept, iar reprezentanţii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean susţin că Dionisie Dumitraşcu a revenit legal pe scaunul de consilier judeţean. Motivaţia Prefecturii de a ataca cele patru hotărîri a fost „sesizarea formulată de un număr de 17 consilieri judeţeni, înregistrată în 31 ianuarie 2012„, care ar fi reclamat defecţiuni la sistemul de vot electronic.

Consilierii USL susţin că, odată ce Dumitraşcu a fost exclus din PNL, nu mai poate fi consilier judeţean, conform Legii administraţiei publice locale. Ei nu l-au lăsat pe Dumitraşcu să se apropie de masă pentru a vota prin sistemul electronic,  atunci cînd preşedintele Vasile Pruteanu a decis să înceapă votul proiectelor de hotărîre.
Preşedintele CJ Neamţ i-a spus lui Dionisie Dumitraşcu să voteze verbal, ceea ce s-a şi întîmplat.

Şedinţa a durat  puţin peste o oră, toate proiectele de pe ordinea de zi fiind aprobate.


COMENTARII

WORDPRESS: 0