Prima paginăSocial

Propunere: desființarea trecerii pentru pietoni de la Gulliver

Propunere: desființarea trecerii pentru pietoni de la Gulliver

Dimensiune text

 

 

Membrii comisiei de circulație de la nivelul Primăriei municipiului Roman se vor reuni în următoarea perioadă pentru a dezbate propunerile de îmbunătățire la traficului rutier și pietonal din oraș. Printre modificările ce vor fi discutate cu reprezentanții Poliției Române, ai Primăriei Roman și ai Consiliului Local se numără și cea legată de eliminarea trecerii pentru pietoni de la intrarea în complexul comercial Gulliver, de pe strada Oituz.

„O altă problemă care se va supune pe ordinea de zi a Comisiei de circulație se referă la desființarea unei treceri pentru pietoni. Este vorba despre trecerea pentru pietoni de pe strada Oituz, care facilitează accesul către magazinul Profi. Ea este oarecum impropriu amplasată, în sensul în care, pentru șoferii care parchează după trecerea pentru pietoni și doresc să iasă din parcare, există riscul unor accidente rutiere. Cred eu că la nivelul Comisiei de circulație se va lua decizia desființării acestei treceri pentru pietoni, având în vedere faptul că totuși, în proximitate, undeva la 25 – 30 de metri de această trecere, se află trecerea pentru pietoni de la Tosca și cea de la fostul magazin UPC. Cred că e important să protejăm să sănătatea pietonilor, dar și pe șoferii care conduc în zonă”, a declarat primarul Lucian Micu.

Principalele atribuții ale comisiei de circulație sunt elaborarea de propuneri privind reglementarea circulației (restricții de tonaj, viteză, sensuri unice, instalarea, aplicarea și întreținerea mijloacelor de semnalizare rutieră și a echipamentelor destinate siguranței circulației, programe sau intervale orare pe timpul nopții în care oprirea sau staționarea este permisă pentru distribuirea mărfurilor etc) și elaborarea de propuneri privind crearea de noi căi de circulație, parcări etc.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Romel-Ion Vulpes 2 ani

  Bună ziua! Trecerea de pietoni de la Gulliver trebuie înlocuită cu un pasaj subteran pietonal ori restricționată circulația mașinilor. Este zona centrala a orașului și trebuie să fie pentru oameni, nu pentru mașini. La fel, accesul taximetrelor care au „îngălbenit” orașul ca o boală că, unde te uiți prin oraș, numai culoarea aceea tâmpită o vezi in fața ochilor. Micul parc, cuprins între magazinul PROFI și Casa de Cultură, ar trebui redus și mărită parcarea din fața magazinului, ci pe aceea din colt cu Rahovei care încurcă circulația și este periculoasă pentru pietoni. In sfârșit, se pot face multe lucruri acolo, dar trebuiesc bani și voință.

 • Romel-Ion Vulpes 2 ani

  O mică rectificare! Trecerea de pietoni din față, de la Profi nu trebuie anulată, ci pe aceea din colț cu Rahovei…

 • trecător 2 ani

  Ce am avut…am desființat:cinematografe,teatru,centrala-ciupercă… cred că trebuie să ne oprim… pe trecerea aceasta,chiar desființată…tot se va mai trece,e utilă mai ales la parcometrul aflat în zonă.

 • sam 2 ani

  este o masura buna ! pe 100 de metri sunt trei treceri de pietoni.