HomeEducatie

Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu aproape 3%

În judeţul Neamţ, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat din sesiunea august – septembrie a crescut de la 24,63%, înainte de contestaţii, la 27,50%, după contestaţii. Dacă înainte de depunerea contestaţiilor erau 197 de absolvenţi declaraţi admişi, după rezolvarea acestora numărul absolvenţilor care au trecut cu bine de examenul maturităţii a crescut la 220. Trei absolvenţi au primit note mai mari la probele scrise, mediile lor fiind cuprinse între 8 şi 8,99. 30 de absolvenţi de liceu au obţinut note între 7 şi 7,99, iar 187 de absolvenţi au primit medii cuprinse între 6 şi 6,99.

Trei licee din judeţ nu au niciun absolvent promovat după contestaţii, deşi unii aveau note cuprinse între 5 şi 6. Este vorba despre Liceul Tehnologic din Petricani, Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia şi Liceul Teologic Romano-Catolic „Francisc de Assisi” din Roman.

La nivel naţional, numărul candidaţilor care au promovat sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat a crescut cu 1,57% după soluţionarea contestaţiilor, rata finală de promovare fiind de 25,67%.

Cei care nu au promovat bacalaureatul în acest an se vor prezenta în sesiunea din vara anului 2016.

Comentarii

WORDPRESS: 0