Prima paginăEducatie

Promovabilitate de 98% pentru elevii meditați la Biserica „Precista Mare”

Dimensiune text

44 din cei 47 de elevi înscriși au trecut fără probleme probele examenului de bacalaureat. Două note de 10 au fost obținute de doi elevi de la Colegiul Național „Roman-Vodă” la disciplina istorie. Proiectul va continua dacă vor exista cereri din partea elevilor și disponibilitate din partea cadrelor didactice.

 

Liceenii care au făcut pregătire gratuit în cadrul proiectului inițiat de preotul Dan Alexandru Antoce, parohul Bisericii „Precista Mare” din Roman, destinat tinerilor fără posibilitatea de a-și plăti ore de pregătire particulară, adună în aceste zile roadele. În timp ce mulți elevi s-au văzut sub linia admișilor, cei care au făcut pregătire în cadrul programului care a debutat din 9 februarie au trecut cu bine probele de examen. Din cei 47 de elevi înscriși – Colegiul Național „Roman-Vodă” (CNRV) – 40, Grup Școlar „Vasile Sav” (4), Seminarul Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe” (1), Colegiul Tehnic „Miron Costin” (1), Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” (1) – 44 și-au văzut încununat efortul și se gîndesc deja la adminiterea la facultate. Aceasta s-a datorat unui efort conjugat. Pe de o parte a fost Parohia „Precista Mare”, care, după conturarea pe hîrtie a proiectului, a creat un spațiu adecvat unde dascălii și elevii să poată susține orele. Pe de altă parte a fost disponibilitatea colectivului de cadre didactice – care au înțeles scopul acestui proiect – Magdalena Anechitei (Română), Gheorghe Ababei (Matematică), Mihaela Grapa (Istorie), Elena Pompilia Ciobanu (Engleză) și Dan Zaharia (Fizică) – meditînd gratuit elevi care provin din familii cu posibilități materiale modeste. Nu în ultimul rînd, interesul elevilor pentru orele de pregătire susținute de un grup de cadre didactice cu multă experiență.

Sînt mulțumit de rezultatele obținute de elevi. Meritul este, deopotrivă, al cadrelor didactice care au acceptat să susțină acest proiect, dar și al elevilor care au luat în serios orele de pregătire din cadrul acestui program. Dorim să continuăm acest proiect, în măsura în care vom avea doritori și în măsura în care vom obține din nou colaborarea cadrelor didactice pentru desfășurarea orelor de pregătire„, a precizat preotul Dan Alexandru Antoce, parohul Bisericii „Precista Mare”.

Cei mai mulți elevi au optat să facă pregătire la limba și literatura română. Cei 31 de elevi înscriși, de la Grup Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” (1), CNRV (27), Seminarul Teologic Ortodox”Sfîntul Gheorghe” (1), Grup Școlar „Vasile Sav” (1), au trecut cu bine proba. Cele mai mari note au fost obținute de Ana Lupeș, Elena Georgiana Pascaru și Diana Maria Danciu – 9,80, Diana Elena Adăscăliței (9,55) și Monica Bordea (9,50).

Pentru orele de pregătire la disciplina istorie s-au înscris 22 de elevi, de la CNRV. Proba a fost trecută de toți absolvenții înscriși. Doi dintre aceștia au fost evaluați cu nota maximă: Alina Mihaela Petruț și Paula Tiron. Cele două absolvente sînt urmate îndeaproape de Ana Hociung (9, 65) și Teodora Ancuța (9,65).

Proba de foc a absolvenților a fost, ca și în anii precedenți,  matematica. La această disciplină s-au înscris la pregătire 11 elevi, de la CNRV (5), Grup Școlar „Vasile Sav” (4), Colegiul Tehnic „Miron Costin” (1) și Grup Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” (1). Cele mai mari note au fost obținute de Ana Rusu (8,40), de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, și Alexandra Ioana Simon (7,40), de la CNRV. Cei trei elevi care nu au trecut la matematică pragul notei 5 sînt de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Grup Școlar „Vasile Sav”, Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad”. Pentru disciplina fizică a optat un singur elev, iar rezultatul lui a fost pozitiv. Testul de limba enegleză a fost trecut fără probleme, la această probă elevii primind calificative.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0