Prima paginăSocial

Promisiuni de bani de la Guvern și pentru Roman

Promisiuni de bani de la Guvern și pentru Roman

Dimensiune text

 

 

La finele săptămânii trecute, la Constanța s-a desfășurat Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), eveniment la care a luat parte și primarul Lucian Micu, alături de alți 60 primari de municipii din România. Pe lângă prezentarea unui scurt bilanţ al activităţii AMR, referitor la implicarea în dezbaterile legislative, acțiunile interne și externe, precum și prioritățile Asociației pentru perioada următoare, participanții au discutat și cu invitații din partea Guvernului. Primarul Lucian Micu spune că se anunță o rectificare de buget pentru primăriile din întreaga țară, o măsură care să acopere deficitul bugetelor locale provocat de diminuarea cotei de impozitare de 16 la 10%.

„Am avut și invitați din partea Guvernului și a instituțiilor centrale, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale de Achiziții Publice, Mircea Busuioc, noul președinte al Camerei de Conturi, George Ivașcu, ministrul Culturii, și Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. Am purtat discuții pe tot ceea ce înseamnă problemele administrației publice locale, schimbarea abordării Camerei de Conturi, care va avea un rol mai semnificativ de îndrumare a autorităților publice locale. Se discută inclusiv posibilitatea de a genera aceste audituri pe parcursul anului fiscal, astfel încât anumite erori să poată fi îndreptate încă de pe parcursul anului, și nu neapărat să se aștepte ulterior controalele”, a declarat primarul Lucian Micu.

Citește și:   „Ziua de curățenie națională”: voluntarii au strâns 160 de saci de gunoaie de pe malul râului Moldova

În ceea ce privește noutățile de la Ministerul de Finanțe, edilul spune că a primit informații precum că se lucrează la o rectificare bugetară: „În Legea bugetului de stat este prevăzut un articol care spune că Guvernul va compensa la nivelul veniturilor din anul precedent veniturile primăriei, și vom depune și o documentație pentru a aduce la cunoștința Ministerului de Finanțe sumele pe care Primăria Municipiului Roman le-a pierdut. Așa cum am spus și la începutul acestui an, din calculele pe care le-am făcut noi, pierderea noastră este de 9,3 milioane de lei, circa 2 milioane de euro. Dacă astea sunt pierderile Primăriei Municipiului Roman, vă dați seama celelalte municipii din țară cât mai au, și nu cred eu să aibă Guvernul la dispoziție atâta rezervă sau atât de multe încasări. Cei de la Guvern ne-au făcut anumite promisiuni că legea va fi respectată, de aceea lucrăm în această perioadă la această documentație. Dar am mai primit astfel de promisiuni, iar până nu le vedem puse în practică, e greu să ne pronunțăm”.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0