Proiectul educațional „Învățăm și ne distrăm”, la Școala „Mihai Eminescu”

HomeSocial

Proiectul educațional „Învățăm și ne distrăm”, la Școala „Mihai Eminescu”

În așteptarea ultimului clinchet al clopoțelului, elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Roman au avut parte marți, 7 iunie, de o zi specială. La propunerea Consiliului Elevilor, prin implicarea sa directă, în școală s-a derulat proiectul educațional „Învățăm și ne distrăm”, activitatea fiind coordonată cu măiestrie de către consilierul educativ al școlii, părintele profesor Cristinel Capraru. Invitații manifestării au fost reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului (ISU) Neamț, ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Neamț și ai Clubului Copiilor Roman.

Astfel, marți, de la ora 10:00, curtea școlii a fost „invadată” de aproximativ 300 de elevi, îmbrăcați în tricouri albe – „ținuta obligatorie” aleasă de organizatori. Copiii au organizat flashmob-uri, un spectacol de talente școlare și și-au expus talentul pe asfaltul din curtea școlii, exprimând, cu cretă colorată, idei și emoții din universul lor creativ. Atracția atelierelor au constituit-o picturile pe față, cu ajutorul voluntarilor – foști și actuali elevi ai școlii, în fața cărora au stat la rând, cu răbdare, mulți elevi.

Reprezentanții Clubului Copiilor au organizat un concurs de orientare turistică, pe un traseu pe care elevii l-au parcurs, într-o anumită ordine, contratimp. Pompierii din cadrul ISU Neamț au prezentat copiilor o autospecială de intervenție cu toate utilitățile sale, cei mici fiind impresionați de explicațiile oferite, iar reprezentanții Gărzii de Mediu Neamț le-au oferit copiilor pliante și informații despre protecția mediului înconjurător, chiar și în timpul vacanței.

Activitatea a avut un mare succes în rândul celor mici, mai ales că au putut cânta și dansa pe melodiile preferate, iar cadrele didactice au apreciat implicarea elevilor în prezentarea și derularea activităților, disponibilitatea acestora pentru munca în echipă, dar și creativitatea acestora și promovarea tinerelor talente.

„După doi ani de pandemie, activitățile frumoase și educative de astăzi au readus bucuria pe chipul copiilor. Dumnezeu le-a zâmbit acestora, prin vremea frumoasă! Mă bucur că lucrurile intră pe un făgaș normal. Felicitări conducerii școlii, precum și tuturor cadrelor didactice implicate!”, a afirmat unul dintre părinții care au asistat la manifestări, preot profesor Gabriel-Adrian Andrei.

 

 

Foto: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roman

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0