Prima paginăRural

Proiectele comunei Bozieni, pe masa Consiliului Județean

Dimensiune text

Modernizarea drumurilor comunale și proiectul de alimentare cu apă și canalizare sunt principalele investiții care se vor derula în comună, începând din luna martie.

 

 

Principalele investiții din comuna Bozieni, propuse pentru 2013, au fost aduse și la cunoștința autorităților județene. Astfel, în domeniul infrastructurii drumurilor, administrația publică de la Bozieni are în vedere finalizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor comunale DC 81 Bozieni – Iucșa și DC 72 Vad – Iucșa, pe o distanță totală de 4,5 kilometri.
În toamna anului trecut s-a aplicat doar primul strat de asfalt. Lucrările de asfaltare pe cele două tronsoane de drum vor fi reluate în luna martie. Proiectul are o valoare de 2.700.000 lei și este realizat de SC TLSIT SA și SC Asiri Internațional SRL, ambele din Piatra Neamț„, a precizat Doinel Grumezescu (foto), primarul comunei Bozieni.

Pe drumul Iucșa – Băneasa – Giurgeni, în lungime de opt kilometri, vor fi efectuate lucrări de balastare care se vor ridica la 100.000 lei. Și podul peste râul Bozieni, în punctul numit Roșu, va fi reparat. Lucrările vor fi suportate din bugetul local și vor costa 50.000 lei.

Tot în luna martie vor începe lucrările de execuție la proiectul de alimentare cu apă și canalizare. „Proiectul prevede înființarea unei rețele de apă și canalizare, pe o distanță de 12 kilometri, în satele Bozieni și Iucșa. Este o investiție a cărei valoare se ridică la 9 milioane de lei. Licitația s-a făcut prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice și s-a derulat prin Bursa Română de Mărfuri Piatra Neamț. Societățile câștigătoare sunt TLSIT SA și SC Pro Invest Construct din Piatra Neamț. Acum, ne aflăm în faza de încheiere a contractului„, a precizat primarul comunei Bozieni.

 

Lucrări de reabilitare la obiectivele de interes public

 

Câteva dintre principalele obiective de interes public ale comunei Bozieni vor trece, în acest an, prin mâna constructorilor. Reparații vor fi făcute la pereții sediului administrativ, pentru aceste lucrări fiind prevăzuți a se cheltui 100.000 de lei. Tot pentru administrație se dorește achiziționarea unui utilaj de deszăpezire care să ușureze acțiunile de intervenție, suma alocată ridicându-se la 200.000 de lei. Pentru amenajarea unor terenuri de fotbal cu gazon sintetic în satele Bozieni, Cuci și Iucșa se are în vedere cheltuirea unui sume de 150.000 lei.

Patru unități școlare din comuna Bozieni vor intra în reabilitare în această vară. Consolidarea pereților Școlii gimnaziale din Bozieni, reabilitarea integrală a Școlii din satul Băneasa și schimbarea acoperișurilor la clădirile vechi ale școlilor din satele Crăiești și Iucșa sunt prioritățile în domeniul educației. Pentru aceste lucrări sunt necesari 240.000 de lei. La aceste investiții se adaugă construirea unui cămin cultural în satul Iucșa, în valoare de 500.000 de lei. În plus, pentru definitivarea lucrărilor interioare și exterioare la Biserica „Sfinții Constantin și Elena” din satul Băneasa, administrația publică va aloca 80.000 de lei.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • mirela 9 ani

  Bravo domnule primar,ma bucur sa aud ca se v-a face in sfarsit si pentru satul Baneasa ceva.
  Din partea mea aveti 5 stele.Daca a-ti mai pune si o retea de telefonie a-r fi super.
  Va doresc mult,mult succes in continuare