Proiect pentru reabilitarea punții spre Cotu Vameș și de amenajare a unei faleze

HomeSocial

Proiect pentru reabilitarea punții spre Cotu Vameș și de amenajare a unei faleze

 

 

Autoritățile locale spun că, săptămâna trecută, au efectuat mai multe intervenții pentru a repara puntea de peste râul Moldova, ce face legătura cu localitatea Cotu Vameș, ca urmare a mai multor sesizări apărute pe rețelele de socializare. În același timp, un vechi proiect promis în mai multe programe electorale – realizarea unei faleze pe malul Moldovei – ar putea fi depus pentru accesarea de fonduri europene.

„Referitor la puntea de la Cotu Vameș, în urma unor sesizări din mediul online și a constatării faptului că o porțiune din această punte a fost distrusă în noaptea de miercuri spre joi, am trimis echipe în teren, iar joi și vineri am reușit finalizarea reparațiilor la această punte. Noi ne dorim în zonă un proiect mult mai ambițios, care să cuprindă și faleza. Am trimis, în acest sens, încă de săptămâna trecută, o solicitare la Ministerul Apelor, pentru a intra într-un parteneriat în ceea ce privește realizarea acestei faleze, care să conțină o arie pietonală, o pistă pentru biciclete și, bineînțeles, și o zonă de promenadă cu bănci și stâlpi de iluminat, iar acolo unde se va impune, chiar și cu alte utilități”, a declarat primarul Lucian Micu.

Încercări pentru a realiza o faleză pe malul Moldovei au mai existat, dar acestea fie nu și-au găsit o sursă de finanțare, fie s-au lovit de refuzul reprezentanților de la Ape de a-și da acceptul ca digul să fie transformat în zonă de promenadă.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0