[VIDEO] Proiect pentru construirea unui nou spital județean

HomeSanatate

[VIDEO] Proiect pentru construirea unui nou spital județean

 

 

Administrația județeană dorește construirea unui nou spital județean de urgență. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de miercuri, 30 ianuarie, s-a aflat un proiect de hotărâre privind aprobarea unor documentații tehnico-urbanistice pentru obiectivul de investiții de interes public județean „Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secții Medicale, Chirurgicale, Centru de Radioterapie și Oncologie Medicală”, proiect aprobat cu majoritate de voturi de consilierii prezenți la ședință.

Conform proiectului de hotărâre aprobat în ședința de miercuri, motivația investiției o reprezintă faptul că actualul spital județean nu mai corespunde din punct de vedere al spațiului și standardelor asigurate. „Propun aprobarea temei de proiectare și studiului de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții menționat estimat în valoare totală de 1.020.072,4 mii lei, din care valoare construcții + montaj de 447.449,6 mii lei. În vederea încadrării în normele legale în domeniu, investiția va cuprinde realizarea unui pavilion nou cu o suprafață totală de 44.000 metri pătrați, din care suprafața utilă de 29.433 metri pătrați și a Centrului de Radioterapie și Oncologie Medicală în suprafață de 6.038 metri pătrați, din care suprafața utilă medicală de 5.127 metri pătrați”, precizează expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

„Astăzi este o zi importantă pentru județul Neamț! În ședința de Consiliu Județean am prezentat primele demersuri în vederea construirii noului spital județean, unul dintre proiectele mele de suflet! Acesta va include un centru special de radioterapie, dar și secții medicale stabilite de comun acord cu specialiștii din comunitatea noastră. Investiția, susținută de toți colegii mei, va beneficia de la bun început de un heliport”, a precizat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

În cadrul ședinței de miercuri, consilierilor județean le-a fost prezentat și un clip al proiectului noului spital județean.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0