Prima paginăSocial

Proiect european pe teme culturale, la Colegiul Tehnic „Danubiana”

Proiect european pe teme culturale, la Colegiul Tehnic „Danubiana”

Dimensiune text

 

În perioada 10 – 16 noiembrie, o echipă formată din profesorii Simona Aldea, Andreea Kulcsar şi elevele Ioana Cîrja, Elisa Diaconu și Noemi Baciu au reprezentat Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman la cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „Culture on the stage”, desfășurată la Secondary school Georgi Izmirliev, Gorna Oryahovitsa, în Bulgaria. Au participat elevi şi profesori de la IES Bezmiliana, Rincón de la Victoria, Spania (coordonatorul proiectului), Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi, Kütahya, Turcia, Ogres Valsts gimnazja, Letonia şi școala gazdă Secondary school Georgi Izmirliev, Gorna Oryahovitsa, Bulgaria.

Finanțarea proiectului este asigurată prin programul Erasmus+, promovat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației şi Formării Profesionale şi se derulează în perioada 2018 – 2020.

Proiectul urmărește dezvoltarea aptitudinilor artistice, a gândirii şi a posibilităților creatoare ale tinerilor, prin realizarea unor căi de exprimare a sentimentelor care să ducă la lărgirea orizontului de cunoaştere, la perceperea mai complexă şi mai largă a realității culturale europene și toate acestea prin intermediul artei teatrale.

„Elevii din cele cinci țări implicate în proiect, Letonia, Spania, Turcia, Bulgaria și România, au pus în scenă piesa «Better together» («Mai buni împreună»), piesă ce a conturat diferențele de mentalitate, inegalitatea între femei și bărbați, însă în final valorile morale au fost scoase la lumină prin iubirea de semeni din care elevii au învățat valorile morale ale familiei și ale societății în contextul modernității actuale.

Elevii au format mare echipă și au contribuit la realizarea materialelor care să pună în valoare acest fapt: pregătirea materialelor destinate decorului scenei, realizarea unor postere despre activitățile proiectului, care au fost expuse și valorizate, repetiții ale piesei. Cu această ocazie au avut posibilitatea de a-și exersa din plin abilitățile de comunicare în limba engleză, de a colabora în vederea reprezentării celei mai bune variante de punere în scenă a viziunii asupra piesei ce avea să fie pusă în prezentată comunității la finalul proiectului. Această întâlnire a fost o provocare pentru elevi de a veni în contact cu teatrul și de a fi, timp de o săptămână, scenariști, actori și regizori”, a afirmat profesor Cristina Păun, director adjunct al Colegiului Tehnic „Danubiana”.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0