Proiect Erasmus+ „Hooked on Mathematics”, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman

HomeSocial

Proiect Erasmus+ „Hooked on Mathematics”, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman

 

 

Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman beneficiază, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2020, de un grant pentru proiectul cu titlul, „Hooked on Mathematics”, proiect finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea KA2, Schimb de bune practici, prin Agenția Națională de Programe Comunitare și Dezvoltare Profesională.

Partenerii colegiului romașcan în cadrul acestui proiect sunt: Plunges „Saules” Gimnazija din Lituania (coordonator european), 144 Secondary School Narodni Buditeli din Bulgaria, Sehit Murat Inci Anadolu Imam Hatip Lisesi din Turcia, Go – Atheneum Da Vinci Campus din Belgia și Istituto di Istruzione Superiore „G. Lapira” din Italia.

În cadrul proiectului va fi organizat modulul „Matematică interesantă”, în care elevii vor dobândi competențe precum: gândirea logică și critică, calculul mintal, creativitatea, lucru în echipă, concentrarea și perseverența. În timp ce lucrează într-o atmosferă prietenoasă și utilă, ei vor experimenta succesul și emoțiile pozitive. În acest fel, ei vor începe să vadă partea interesantă a matematicii și să se implice în ea.

Vor fi organizate activități didactice de învățare pe termen scurt în țările partenere, în care elevii vor dobândi câteva competențe cum ar fi lucru pe grupe și munca în echipă într-un mediu internațional pe un subiect dificil și nu atât de interesant pentru ei, și entuziasmul de a lucra împreună, de comunicare, decizii, împărtășirea ideilor cu privire la subiecte matematice, comunicarea în limba engleză, abilitatea de a rezolva problemele matematice ale altor țări, a vedea diferite metode care le vor permite să câștige competențele cum ar fi gândirea critică, TIC, toleranța, răbdarea, empatia și ajutorul reciproc, experiența de a vedea aplicația largă și practică a matematicii care va determina creșterea curiozității, motivației și angajării în matematică.

„Prin activități creative și artistice, elevii vor putea vedea partea neașteptată a matematicii și aplicarea ei. Elevii vor scrie eseuri, poezii pe teme matematice, vor face videoclipuri, prezentări, expoziții. Ei vor vedea valoarea operelor lor și, prin urmare, atitudinea și experiența neobișnuită, alternativă, netradițională dobândite vor crește motivația lor față de matematică, precum și stima de sine și încrederea în sine, ducând la dorința de a studia matematica mult mai uşor”, afirmă reprezentanții Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Întâlnirile de proiect vor avea loc în Lituania, în luna octombrie, în Turcia, în martie 2019, la Roman, în mai 2019, în Belgia, în octombrie 2019, în Italia, în martie 2020 și în Bulgaria, în mai 2020. Proiectul va fi lansat în data de 15 octombrie, la ora 13, în sala de festivităţi a Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0