Proiect educativ „Ajută un bătrân” prin activități de voluntariat, la Săbăoani

HomeSocial

Proiect educativ „Ajută un bătrân” prin activități de voluntariat, la Săbăoani

 

 

Miercuri, 28 martie, elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani au desfășurat, în cadrul programului „Școala altfel”, o activitate de voluntariat din cadrul proiectului educativ „Ajută un bătrân”.

Proiectul de parteneriat educațional „Ajută un bătrân” a fost inițiat de către profesorii Genoveva Antoci și Iuliana Popa, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, și a fost derulat în colaborare cu Centrul Diecezan Caritas – Iași, Grădinița cu program normal „Sf. Ana” Săbăoani și Parohia Romano-catolică „Sf. Mihail” Săbăoani.

„Școala nu înseamnă numai ore de curs, note sau teste, ci reprezintă și locul în care atât elevii, cât și profesorii, construiesc un mod de a trăi împreună, unde se împărtășesc aceleași valori. Scopul proiectului este dezvoltarea componentei afective şi volitiv-acţionale a personalităţii elevilor, prin acţiuni morale, desfăşurate în şcoală şi în afara acesteia. Proiectul a vizat ajutorarea unor bolnavi și bătrâni din comunitatea Săbăoani, cu ocazia Sărbătorii Paștelui. Milostivirea este tema centrală a pontificatului Papei Francisc, ea invită omenirea la descoperirea chipului milostiv al lui Dumnezeu, care conduce la schimbarea comportamentului şi a gândirii noastre spre a crea o lume mai bună. Episcopul Romei a subliniat importanța bătrânilor în cadrul societății, întrucât experiența lor constituie «o comoară prețioasă», necesară unui viitor plin de speranță și responsabilitate”, au afirmat inițiatorii proiectului.

Fiecare parte implicată în proiect a contribuit la buna desfășurare a acestei activități de voluntariat. Preșcolarii de la Grădinița cu program normal „Sf. Ana” Săbăoani au confecționat felicitări și obiecte decorative specifice Sărbătorilor pascale. Elevii implicați în proiect au donat fondurile strânse cu ocazia Sărbătorilor Crăciunului (colindatul familiilor din comunitate), pentru a cumpăra produse care au fost dăruite bătrânilor comunității. O donație generoasă a venit din partea unor agenți economici din comunitate, care care s-au oferit să dăruiască bătrânilor fructe, dulceață, zacuscă și produse de panificație. O surpriză plăcută a venit din partea unei persoane din comunitate care a trimis din Italia dulciuri, ce au fost oferite bătrânilor.

„Prin acest proiect, s-a urmărit dezvoltarea sentimentului solidarităţii faţă de semeni și stimularea generozităţii în rândul elevilor, a profesorilor lor prin activităţi caritabile, grija și afecțiunea față de cei bolnavi și bătrâni, care nu trebuie să simtă că sunt singuri în astfel de situații. Fericirea de pe chipul bătrânilor, dar și lacrimile de bucurie pe obrazul lor, vor răsplăti generozitatea și disponibilitatea tuturor celor care s-au alăturat proiectului nostru”, au mai afirmat profesorii Genoveva Antoci și Iuliana Popa.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0