Prima paginăSocial

Proiect de un milion de euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

Proiect de un milion de euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

Dimensiune text

 

Un studiu pentru dezvoltarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale a Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, efectuat în 2009, va fi reactualizat, în speranța că administrația publică locală va putea obține o finanțare pentru punerea în aplicare.

La opt ani de la prima tentativă, sumele pentru devizul de lucrări a fost actualizate. „Până acum nu au fost posibilități pentru demararea acestei investiții. Necesitățile pentru care a fost întocmit studiul de fezabilitate sunt aceleași ca în 2009, însă acum există posibilitatea accesării unei finanțări guvernamentale prin programul Programul Național de Dezvoltare Locală. În intervalul scurs, unele prețuri s-au modificat, s-au modificat contribuțiile bugetare și unele taxe”, se arată în proiectul pe care consilierii locali romașcani l-au aprobat vineri, 10 martie.

Indicatorii actualizați arată că întreaga investiție ar ajunge acum la peste 5,2 milioane de lei. În 2009, Primăria Roman a propus ca acest proiect să fie finanțat din fonduri europene, costurile estimate fiind de 2.423.426,48 lei, cofinanțarea din bugetul local fiind la acea vreme de peste 5 milioane de lei.

Acum, în 2017, suma necesară ar fi de 1,1 milioane de euro, adică în jur de 5,2 milioane de lei. Din suma totală, pentru acest proiect bugetul de stat ar urma să aloce 5.027.656 lei, restul urmând a fi asigurat de bugetul local.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0