HomeRural

Proiect de informatizare a administrației publice, la Ion Creangă

Administrațiile publice locale au nevoie de soluții software pentru un management eficient al activităților. Cel puțin așa consideră Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă, iar motivația sa este legată de faptul că dotările informatice pe care le prevede proiectul vor simplifica activitatea din administrație.

 

Foto: Primăria Ion Creangă

 

Autoritățile locale de la Ion Creangă au contactat deja o firmă care va realiza studiul de fezabilitate al proiectului. Acest proiect prevede dotarea informatică cu aparatură și programe a primăriei. „Suntem la faza întocmirii studiului de fezabilitate. Sperăm să primim finanțare pentru acest proiect, deoarece beneficiile sunt majore. Dotarea informatică va însemna îmbunătățirea performanțelor administrației, prin diminuarea timpului de răspuns al funcționarilor la solicitățile cetățenilor”, a declarat Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Pentru a stăpâni aplicațiile informatice, funcționarii vor fi nevoiți să meargă la cursuri de formare. „Acest proiect va aduce profit administrației publice locale, în condițiile în care noi lucrăm cu un număr redus de angajați, în sensul că toate departamentele din primărie vor putea comunica și gestiona date comune”, a mai spus primarul comunei Ion Creangă.

Dacă va fi declarat eligibil, proiectul, a cărui valoare se ridică la 150.000 de euro, va fi finanțat din fonduri de la Uniunea Europeană (98%) și de la administrația publică locală (2%).

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0