Prima paginăEconomie

Proiect de 3,7 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

Proiect de 3,7 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

Dimensiune text

 

 

Municipalitatea intenționează reabilitarea clădirilor Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, cu fonduri europene. Un proiect în aceste sens a fost realizat, iar pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de joi, 17 mai, se află un proiect de hotărâre vizând aprobarea documentaţiei tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici şi a cheltuielilor acestui proiect.

Proiectul cu titlul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Liceului Tehnologic «Vasile Sav» (Corp B, sală de sport şi corp ateliere) din Municipiul Roman” urmează a fi depus pentru a beneficia de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1.

„Scopul investiţiei îl reprezintă reabilitarea, modernizarea şi echiparea Liceului Tehnologic «Vasile Sav», prin realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dotare cu echipamente didactice, echipamente pentru pregătirea profesională şi echipamente IT, precum şi modernizarea utilităţilor, având drept scop creşterea calităţii învăţământului şi a procesului educaţional. Prin proiectul ce va fi depus în vederea obţinerea finanţării, se doreşte intervenţia asupra corpurilor de clădire B, C şi a Sălii de sport. Aceste corpuri de clădiri vor fi supuse următoarelor lucrări de intervenţie: reabilitare, modernizare, dotare şi înlocuire tâmplărie exterioară şi interioară, refacere finisaje interioare şi exterioare, recompartimentare grupuri sanitare şi spaţii aferente, refacerea instalaţiilor sanitare, termice şi electrice, dotare cu echipamente tehnice şi mobilier şi echiparea cu instalaţii de detecţie şi instalaţie de stingere a incendiilor cu hidranţi interiori şi exteriori şi instalaţii de iluminat de siguranţă / securitate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi spus aprobării consilierilor romașcani în ședința de joi.

Reprezentanții municipalității spun că cele trei corpuri ale instituției școlare nu au mai fost reabilitate, iar expertiza tehnică efectuată de specialiști a confirmat faptul că sunt necesare lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii acestor spații școlare. În anul școlar 2017 – 2018, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” are înscriși în învățământul liceal și învățământul profesional de trei ani un număr de 773 de elevi.

Durata totală de realizare a proiectului ar urma să fie de 52 de luni. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este 17.174.012,64 lei (aproximativ 3,7 milioane de euro), valoare egală cu suma eligibilă. 98% din totalul cheltuielilor eligibile, adică 16.830.532,35 lei, ar urma să fie asigurate din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat (finanţare nerambursabilă), iar 2% din totalul cheltuielilor eligibile, adică 343.480,29 lei, ar urma să fie asigurate din bugetul local al Municipiului Roman.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0