Prima paginăSocial

Programul instituțiilor în minivacanța de Ziua Unirii Principatelor. Luni se lucrează la Pașapoarte și se susțin examenele pentru permisul auto

Programul instituțiilor în minivacanța de Ziua Unirii Principatelor. Luni se lucrează la Pașapoarte și se susțin examenele pentru permisul auto

Dimensiune text

 

pasaportZiua de luni, 23 ianuarie 2017, a fost declarată zi liberă pentru salariații din sectorul public, printr-o hotărâre a Guvernului, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

În această perioadă, funcţionarii publici din cadrul Prefecturii Neamț vor avea liber zilele de 23 şi 24 ianuarie, urmând ca ziua liberă de 23 ianuarie să fie recuperată prin prelungirea programului de lucru în perioada 25-26 ianuarie 2017, 30-31 ianuarie 2017 de la orele 16.30 la orele 18.30.

Prin excepţie, pentru Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Neamţ, programul de lucru se va desfăşura normal în ziua de luni, 23 ianuarie, atât cu privire la activităţile de eliberare a paşapoartelor, cât şi cu privire la celelalte activităţi specifice. Totodată, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Neamţ va desfăşura, în ziua de 23 ianuarie, doar activităţile de examinare a candidaţilor, conform programărilor care au avut loc anterior adoptării şi publicării H.G. nr. 28/2017 privind stabilirea zilei de 23 ianuarie ca zi liberă pentru salariaţii din sectorul public.

Recuperarea orelor în școli, până la sfârșitul lunii

ISJ Neamț informează că, având în vedere că ziua de luni, 23 ianuarie, a fost declarată și ea zi liberă, unitățile de învățământ vor stabili programul de recuperare a orelor pentru această zi, după cum urmează: sâmbătă, 28 ianuarie 2017, în regim de program normal, sau prin prelungirea programului școlar în zilele lucrătoare până la data de 31 ianuarie.

Peste 700 de polițiști, pe străzile din județ

În minivacanța 20 – 24 ianuarie, peste 700 de poliţişti vor acţiona, la nivel județean, pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor omagiale prilejuite de sărbătorirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, informează IPJ Neamț.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus suplimentarea efectivelor pentru intensificare activităților în această perioadă, în care este preconizat un aflux de persoane cât și pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Pe raza județului Neamț, manifestări omagiale sunt organizate în data de 24 ianuarie pe platoul Curții Domnești, din Piatra Neamț, în fața Casei de Cultură din Tîrgu Neamț, în Roman la Stejarul Unirii și în zona Hanului Șerbești din comuna Ștefan cel Mare.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 537 sunt de la ordine publică, 50 de la investigații criminale, 20 de la investigarea criminalității economice, restul fiind de la alte structuri. Poliția rutieră va fi și ea prezentă în trafic, cu o medie de 30 de polițiști și opt aparate radar pe zi, pentru reducerea riscului de accidente. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate.

„Recomandăm cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile de parcare special amenajate”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Unitățile poștale sunt închise marți

Compania Naţională Poşta Română informează că în ziua de marţi, 24 ianuarie, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise.

„Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, respectiv cu cele ale Contractului Colectiv de Muncă 2008 – 2018, potrivit cărora ziua de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – este declarată zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Luni, 23 ianuarie, toate subunităţile poştale vor avea program normal de lucru. În acest context, este posibil ca trimiterile poştale prezentate în ziua de 23 ianuarie 2017 să înregistreze timpi mai mari de circulaţie”, informează un comunicat al Poștei Române.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0