Programul de miercuri din cadrul Zilelor Municipiului Roman

HomeSocial

Programul de miercuri din cadrul Zilelor Municipiului Roman

 

 

Ediția din acest an a Zilelor Municipiului Roman a început pe 15 mai, cu o expoziție de fotografie dedicată Centenarului Marii Uniri ce este organizată în holul principal al Primăriei și o conferință, susținută la Biblioteca „George Radu Melidon”, cu tema „Melchisedec Ștefănescu, promotor al unității de credință și de neam”. Miercuri, 16 mai, este o zi dedicată în special elevilor și profesorilor din unitățile de învățământ din oraș.

Ziua de miercuri începe la ora 09.00, la Catedrala Arhiepiscopală Liturghie arhierească cu pomenirea ierarhului Melchisedec, urmată la ora 10.30 de o procesiune la mormântul Episcopului Melchisedec Ștefănescu.  La ora 09.30, în Piața „Roman-Vodă” se va desfășura „Dialogul științelor”, manifestare dedicată comunității școlare romașcane, în scopul promovării exemplelor de bună practică în învățământul romașcan.

De la ora 10.00, în Sala „Nicolae Manolescu-Strunga” din Primăria Roman va avea loc premierea câștigătorilor Concursului „Prietenii Pompierilor” și se vor acorda premiile Eco – pentru concursul „Romanul, curat și verde” – ediția a IX-a. În aceeași sală, de la ora 11.15, va avea loc Gala Excelenței în Educație, festivitatea de premiere a elevilor şi profesorilor coordonatori care au obţinut rezultate meritorii la faza finală a olimpiadelor şi concursurilor naţionale şi internaţionale.

Ziua de sărbătoare se va încheia la ora 15.00, când, la Biblioteca ”George Radu Melidon”, Cercul de Artă decorativă din cadrul Clubul Copiilor Roman va organiza cea de-a IX-a ediție a Simpozionului și Concursului Național „Culoarea lecturii în bibliotecă”.

Zilele municipiului Roman se încheie luni, pe 21 mai.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0