Prima paginăSport

Program modificat pentru CSM Roman în Cupa EHF. Federaţia europeană se încurcă în programări

Program modificat pentru CSM Roman în Cupa EHF. Federaţia europeană se încurcă în programări

Dimensiune text

 

hcm romanDupă cum am anunţat în ediţia de ieri, la începutul acestei săptămâni, Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a stabilit programul pentru sezonul 2016-2017 al meciurilor din Cupa EHF la handbal feminin, în care va participa şi echipa CSM Roman (fosta HCM Roman).  Însă, după ce, marţi, 12 iulie, în programul oficial afişat de EHF, CSM Roman era programată direct în turul al treilea, cu meciuri în luna noiembrie, miercuri seara, EHF a trimis o notificare cluburilor participante şi federaţiilor naţionale, cu un program modificat pentru tururile preliminare ale Cupei EHF.

„Din nefericire, trebuie să ne cerem scuze pentru o eroare administrativă din partea noastră, pentru că documentele trimise ieri nu erau cele corecte, neluând în calcul patru echipe clasate pe locurile patru în grupele Ligii Campionilor, care vor fi calificate direct în grupele Cupei EHF. Ne cerem scuze pentru această greşeală şi sperăm că nu a produs foarte multă confuzie”, precizează adresa EHF.

Astfel, CSM Roman nu va juca direct în turul trei, în luna noiembrie, ci doar în turul al doilea preliminar, dublă manşă ce se va disputa pe 15/16 octombrie, respectiv 22/23 octombrie. CSM Roman îşi va afla adversarul din turul al doilea la tragerea la sorţi care va avea loc marţea viitoare, 19 iulie.

„Din păcate, cei de la Federaţia europeană ne-au informat că s-a produs o eroare în sistemul lor şi nu au ţinut cont de patru echipe care vor veni din Champions League. Ca urmare a acestei modificări, CSM Roman va intra în turul doi preliminar. Astfel, vom urmări cu interes marţi, 19 iulie, la tragerea la sorţi, adversarul pe care îl vom avea în luna octombrie, când vom intra în cupele europene. Sigur că pentru noi reprezintă un dezavantaj, în primul rând financiar, trebuie să regândim bugetul şi, mai departe, şi posibilitatea de a ajunge în grupe, pentru că mai intervine un tur preliminar în plus. Ne bucură, totuşi, că, în continuare, am rămas cap de serie, ceea ce ne oferă un oarecare avantaj”, a afirmat viceprimarul municipiului Roman, Lucian Micu.

Conform noului program, celelalte trei echipe româneşti care vor evolua în Cupa EHF – Corona Braşov, Dunărea Brăila şi CSM Ploieşti – nu vor evolua în turul al doilea, ci în primul tur preliminar, cu meciuri tur-retur în 10/11 septembrie, respectiv 17/18 septembrie.

 

FINAL_WEHF_System

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0