Prima pagină

[INFOGRAFIC] Handbalistele romaşcane joacă în Europa în noiembrie, în turul al treilea preliminar al Cupei EHF

[INFOGRAFIC] Handbalistele romaşcane joacă în Europa în noiembrie, în turul al treilea preliminar al Cupei EHF

Dimensiune text

 

hcm romanMarţi, 12 iulie, Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a publicat formatul pentru acest sezon al Cupei EHF, în care va evolua şi formaţia romaşcană CSM Roman (fosta HCM Roman).

Sezonul 2016 – 2017 va fi primul în care nu se va mai disputa Cupa Cupelor la handbal, astfel că echipele care au performat în competiţiile naţionale de tip „cupă” vor evolua în Cupa EHF – sistem similar celui din fotbal, din Europa League. În premieră, după acelaşi model din fotbal, Cupa EHF va avea trei tururi preliminare, urmate de şase runde de jocuri în grupe, sferturi de finală, semifinale şi finală. 61 de echipe vor evolua în total în acest sezon al Cupei EFH.

CSM Ploieşti, acceptată în Cupa EHF de federaţia europeană

Primele runde vor avea loc pe 10/11 septembrie tur, 17/18 septembrie retur, pentru turul întâi preliminar, respectiv 15/16 octombrie tur, 22/23 octombrie retur, pentru cel de-al doilea tur preliminar.

În al doilea tur preliminar vor intra echipe din România: Corona Braşov, Dunărea Brăila, precum şi – o noutate – CSM Ploieşti. CSM Ploieşti nu avea un loc asigurat de cupe europene la finalul sezonului, însă, la recomandarea Federaţiei de la Bucureşti, a făcut o solicitare la EHF pentru a evolua în cadrul competiţiei, pe unul dintre locurile libere, solicitare care a fost acceptată de forul european – România beneficiind de un coeficient bun de ţară şi având şi echipa câştigătoare a Ligii Campionilor în sezonul 2015-2016. Tragerea la sorţi pentru meciurile din primele două tururi preliminare va avea loc pe 19 iulie.

CSM Roman, în turul al treilea al Cupei EHF

CSM Roman va evolua direct în turul al treilea preliminar, dublă manşă care se va disputa în 12/13 noiembrie tur, 19/20 noiembrie retur.

„CSM Roman are un coeficient mai mare – şi datorită faptului că s-a calificat în urma disputării finalei Cupei României – şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi, care va avea loc pe 25 octombrie. Dacă se va califica în grupele Cupei EHF, CSM Roman va avea de disputat şase meciuri în grupe, la începutul anului viitor, unul pe săptămână, între 7 ianuarie şi 12 februarie”, a afirmat viceprimarul municipiului Roman, Lucian Micu.

Alături de CSM Roman, între cele 16 echipe care vor intra direct în turul trei preliminar se numără şi cele patru echipe care şi-au disputat finala Cupei EHF şi cea a Cupei Cupelor în sezonul trecut: Dunaujvarosi KKA (Ungaria), TuS Metzingen (Germania), TTH Holstebro (Danemarca) şi HC Lada (Rusia).

Sferturile de finală ale Cupei EHF vor avea loc în 4/5 şi 11/12 martie, tur-retur, semifinalele în 8/9 şi 15/16 aprilie, tur-retur, iar finala competiţiei, de asemenea în dublă manşă, în 6/7 mai, respectiv 13/14 mai.

 

infografic_EHF

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0