Prima paginăSocialEducatie

Profesorii şcoliţi în Europa dau lecţii colegilor

Dimensiune text

34 de profesori beneficiari ai burselor de formare în spaţiul european şi-au prezentat produsele realizate în timpul participării la proiect.

Profesorii romaşcani care au fost plecaţi în străinătate prin programe de formare cu finanţare europeană s-au întâlnit miercuri, 30 octombrie, la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, la Conferinţa regională de valorizare a mobilităţilor individuale de formare continuă a cadrelor didactice în spaţiul european. Evenimentul a fost organizat de compartimentul de programe europene din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ. S-au înscris cu prezentări 34 de cadre didactice din zona Romanului, care le-au împărtăşit candidaţilor din experienţa acumulată cu acest prilej. O acţiune similară va avea loc joi, 31 octombrie, la Piatra Neamţ, participanţi fiind profesori din zona Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ şi Bicaz, care au beneficiat de formare europeană. Sunt înscrişi, de asemenea, şi dascăli din judeţul Bacău, conferinţa având un caracter regional.

„Dincolo de partea de informare şi prezentări, conferinţa urmăreşte valorizarea produselor finale educaţionale realizate în cadrul programelor de formare continuă şi a metodelor europene de bune practici care vizează transferul de informaţii către alţi beneficiari ce nu au avut posibilitatea să beneficieze de o formare în spaţiul european. Urmărim formarea unei reţele la nivel educaţional, pe domenii de specialitate, privind formarea continuă a adulţilor, cu scopul realizării unui schimb de experienţă în utilizarea la clasă a metodelor de bune practici şi în şcolile care nu au beneficiat de astfel de formări”, a spus inspectorul şcolar pentru proiecte europene Maria Ghiniţă, care a condus conferinţa alături de colegul său de departament, inspectorul Romeo Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Cornel 8 ani

  Felicitari întregului corp profesoral de la Colegiul Tehnic ,,Petru Poni”, dar în mod special dorim să-l felicitam pe domnul profesor Marius Michiu pentru succesele deosebite înregistrate în activitatea didactică și pentru promovarea învățământului românesc și romașcan în străinătate.

 • atunci 8 ani

  FELICITATI,,,BA DA N RUSIA NU SE MAI DUCE NIMENI,,,CA VIN ASTIA CU SENILELE PESTE NOI,,,,SI NOI SUNTEM DEPARTE PRIN EUROPA,,,LA DISEMINARE ERAU CAM MULTE LOCURI GOALE,,,SE VEDE SI DIN POZA,,, NU INTERESEAZA PE NIMENI,,,MAI BINE SI-AR FACE ORL,,,

 • carcotas 8 ani

  Dar doamna inspector Ghinita cu ce sa-si umpe timpul?
  trebuie sa faca ceva ca sa se justifice timpul de stat la isj……………..