Prima paginăEconomie

Producătorii şi distribuitorii de energie electrică, verificaţi de ITM Neamţ

Producătorii şi distribuitorii de energie electrică, verificaţi de ITM Neamţ

Dimensiune text

 

eon71 copyÎn perioada aprilie – noiembrie 2016, Inspecţia Muncii desfăşoară o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere şi distribuţie a energiei electrice.

Acţiunea urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional, încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaţilor şi angajatorilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi promovarea bunelor practici în acest sector de activitate.

Vor fi verificaţi cu prioritate angajatorii din domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice care desfăşoară: lucrări de mentenanţă în unităţile de producţie a energiei electrice, servirea operativă a unităţilor de producţie şi distribuţie a energiei electrice, lucrările în instalaţiile electrice aflate în exploatare, cu scoaterea de sub tensiune, lucrările în instalaţiile electrice aflate în exploatare, fără scoaterea de sub tensiune, lucrări la înălţime la liniile electrice aeriene, lucrări în cazul deranjamentelor şi avariilor din instalaţiile electrice, lucrări în staţii electrice, posturi de transformare, puncte de alimentare etc.

„În prima etapă a acţiunii, desfăşurată în lunile aprilie – mai, au fost informaţi partenerii sociali din judeţ cu activitate în domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice privind modul de derulare a acţiunii şi tematica abordată. A doua etapa constă în  verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de implementare a prevederilor legale care au făcut obiectul acţiunii, în perioada iunie – noiembrie 2016. În data de 21 aprilie 2016, a avut loc o întâlnire la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ, la care au participat 24 angajatori care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice. În luna iunie a fost verificat un angajator cu 195 de salariaţi. Nu au fost identificate neconformităţi faţă de tematica de control şi nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale”, a precizat Ioan Popescu, inspector şef al ITM Neamţ.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0