Prima paginăActualitateRoman

Probleme de fond funciar, rezolvate după decenii

Dimensiune text

Identificarea suprafeţelor de teren din municipiul Roman, mai ales din zona periferică a oraşului, şi a proprietarilor aferenţi, a însemnat o muncă de şapte ani a reprezentanţilor Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Roman.

„S-a mai terminat încă o parcelă, s-a terminat planul parcelar al tarlalei Aerodrom, ceea ce înseamnă că, din cele aproape 40, a mai rămas una singură, Bolohanul, unde au rămas cele mai mari probleme. Acolo sunt cinci hectare în minus de teren, pentru că, de-a lungul timpului, mai ales în perioada sfârşitului anilor ’90 şi începutul anilor 2000, s-au repartizat mai multe terenuri acolo, fără ca, neapărat, să existe o justificare. Trebuie să vedem ce putem soluţiona”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Problema cu aceste terenuri este că o parte au cadastrul făcut, iar unele au fost deja tranzacţionate. „Doar două parcele, din cele aproape 40, erau rezolvate când am venit eu primar, iar acum mai este de rezolvat una singură. Odată cu venirea timpului cald, în primăvară, vom face şi repartizarea terenurilor la parcela Aerodrom, dar, înainte, vom căuta să eliminăm anumite conflicte, unde sunt suprapuneri. Însă, din punct de vedere geodezic, planul parcelar este întocmit”, a precizat Laurenţiu Dan Leoreanu.

De-a lungul timpului, angajaţii de la Urbanism s-au întâlnit cu tot felul de situaţii anormale, cum ar fi existenţa a doi sau mai mulţi proprietari pe aceeaşi parcelă de teren.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0