Probleme cu veniturile militarilor, din cauza întârzierii rectificării bugetare

HomeEconomie

Probleme cu veniturile militarilor, din cauza întârzierii rectificării bugetare

 

Ministerul Apărării Naționale a anunțat marți, 5 septembrie, că instituția este nevoită să plătească eșalonat veniturile angajaților, din cauza întârzierii rectificării bugetare. Conform unui comunicat de presă al Ministerului, salariile/soldele angajaților vor fi plătite pe 15 septembrie, iar norma de hrană și chiriile vor fi plătite „în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

„În scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 și necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcția financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toți ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale, următoarele:
– efectuarea, în data de 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit;
– efectuarea, la aceeași dată, a plății diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe;
– efectuarea, între 21 și 25 septembrie, a plății sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului cât și ale angajatului și a impozitului pe venit;
– efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plății sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc)”, precizează comunicatul Ministerului Apărării Naționale.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0