Prima paginăSocialSanatate

Probleme cu gărzile la Radiologie, de sărbători

Dimensiune text

Din cauza numărului prea mic de medici la secţia Radiologie a Spitalului Municipal, există probleme cu acoperirea gărzilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Refuzul medicilor radiologi de a veni să colaboreze cu Spitalul Municipal de Urgenţă Roman pune medicii existenţi în imposibilitatea de a acoperi toate gărzile în perioada sărbătorilor de iarnă. Conform graficului gărzilor afişat pe site-ul Spitalului Municipal, de pe data de 31 decembrie şi până pe 2 ianuarie 2015 nu este trecut niciun medic care să asigure garda la Radiologie.

„Suntem pregătiţi să întâmpinăm perioada sărbătorilor, până pe data de 20 decembrie ne ocupăm intens de aprovizionarea cu medicamente şi cu materiale sanitare, însă va fi o problemă cu gărzile la Radiologie, pentru că este o mare problemă cu medicii pe această secţie. Chiar dacă, de exemplu, la Spitalul Judeţean Neamţ ar fi medici care să vină să ne ajute, noi nu avem posibilitatea legală să obligăm pe nimeni să facă acest lucru. Nici Direcţia de Sănătate Publică nu poate impune Spitalului Judeţean să delege medici care să vină să dea o mână de ajutor la Roman. Și, dacă ar fi să ne punem în locul medicilor de la Piatra Neamţ, cine ar vrea să vină până la Roman ca sa fie de gardă de Revelion?”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

În acest moment, fac gărzi la secţia Radiologie medicii radiologi Daniel Creţu, Oana Onu, Daniela Glodeanu şi Rolland Gheorghiu. De la 1 ianuarie este aşteptată să se întoarcă la muncă doctoriţa Mihaela Banu, care a avut trei luni de concediu fără plată.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0