Prima paginăEducatie

Prinși cu fițuica la bacalaureat

Dimensiune text

Patru candidați la examenul de bacalaureat care au riscat și au încercat să copieze la cea de-a doua probă a examenului au fost, miercuri, eliminați din examen. Ei au fost prinși cu fițuici și cu telefoane mobile.

 

Aceștia susțineau examenul la centrele de examen de la Liceul cu Program Sportiv din Roman, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, la Colegiul Tehnic „Vasile Sav” și la un centru de examen din Piatra Neamț. Candidații au fost surprinși în timp ce foloseau fițuicile sau vorbeau la telefonul mobil. Aceștia nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, următoarea lor de șansă de promovare a examenului fiind ediția de toamnă din 2013.

La cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat s-au înregistrat mai mulți absenți decît în prima zi. Statisticile au consemnat, miercuri, 188 de absenți de la proba obligatorie a profilului, care a fost matematica sau istoria, în funcție de profilul la care au absolvit candidații. Subiectele propuse spre rezolvare nu ar trebui să pună prea mari probleme elevilor care s-au pregătit în timpul liceului. „Subiectele au fost corect întocmite, echilibrate și fără ambiguități„, a spus inspectorul școlar general adjunct Liliana Georgescu, profesor de matermatică.

Pentru elevii care au studiat după programa M1, la matematică – informatică, subiectul I a cuprins exerciții cu numere complexe, funcții de gradul II, progresie, probabilități și vectori. La subiectul au doilea au avut un sistem liniar și grupuri, iar la subiectul al treilea au avut funcții derivate și limite. Cei care au studiat după programa M2 au avut la primul subiect ecuații exponențiale și inecuații, la subiectul al doilea – matrici și polinoame, iar la subiectul al treilea funcții derivate și limite. În ceea ce privește subiectele de la istorie, cadrele didactice sînt de părere că subiectele au fost accesibile și că nota 7 se poate lua ușor. Pentru a face o lucrare bună era suficient ca elevii să stăpînească cronologia faptelor istorice, să știe să le încadreze într-un timp, să citească foarte bine cerințele, întrucît multe date puteau fi preluate chiar din fragmentele citate, și să formuleze puncte de vedere pertinente.

Vineri, 6 iulie, se va desfășura ultima probă a examenului de bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării, iar duminică, 8 iulie, se vor afișa rezultatele examenului. Tot vineri, candidații care se consideră nedreptățiți vor putea depune contestații.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • citesc 9 ani

  „Tot vineri, candidații care se consideră nedreptățiți vor putea depune contestații.” – asta de unde este scoasa???
  Duminica – afisarea rezultatelor
  Luni – 8-12 depunderea contestatiilor

  Cititi metodologia fratilor si nu dezinformati lumea ca de asta suntem unde suntem.