Prima paginăActualitateRural

Primarul şi viceprimarul din Boghicea fac iaz de agrement

Dimensiune text

Cei doi au cumpărat 30 de ari de teren, pe care vor să realizeze amenajarea piscicolă. Eugen Mihai şi Marcel Ursache împart acelaşi birou şi pasiunea pentru pescuit. 

Edilii comunei Boghicea – primarul Eugen Mihai şi viceprimarul Marcel Ursache – vor să construiască o amenajare piscicolă în satul Nistria. Colegi de birou, cei doi împart nu doar sarcinile de serviciu, ci şi o afacere pe care au gândit-o în cele mai mici detalii. Au cumpărat 30 de ari de teren într-o zonă ocupată cu păşune, pentru care au plătit 15.000 de lei. Apoi, au apelat la o firmă specializată pentru a realiza proiectul intitulat „Construire acumulare pentru agrement şi piscicultură”, pentru care au scos din buzunar suma de aproape 3.000 de lei. Cu alte cuvinte, primarul şi viceprimarul vor să fie proprietarii unui iaz pe care să-l populeze cu puieţi de crap şi caras. „Nu facem o crescătorie intensivă de peşte, ci doar pentru consumul propriu şi pentru distracţie. Am pescuit în tinereţe, am prieteni cu care împărtăşesc aceeaşi pasiune, care vor veni cu plăcere în aceste locuri pitoreşti. Nu este o investiţie mare, din estimările noastre valoarea totală va fi cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei. Ne-am gândit la această amenajare piscicolă pentru că nu există niciuna în zonă”, a spus profesorul Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Cei doi nu au putut începe demersurile fără a avea „liber” de la soţii. „Soţiile au fost de acord să iasă la iarbă verde şi să se recreeze pe marginea iazului”, spune primarul comunei Boghicea.

Între cei doi edili ai comunei Boghicea există multe afinităţi. Amândoi s-au cunoscut pe băncile Școlii Boghicea. Marcel Ursache era elev, iar Eugen Mihai, directorul şcolii. Mai târziu, drumurile lor aveau să se intersecteze în politică, când amândoi au intrat sub umbrela social-democraţilor. Ceea ce îi diferenţiază pe edilii şefi ai comunei este poziţia pe care elevul şi profesorul o deţin în administraţia publică locală. Ei împart acelaşi birou, şi asta nu din lipsă de spaţiu, deoarece sediul admnistrativ dispune de spaţii generoase, ci pentru că cei doi fac echipă în toate deciziile pe care le iau în numele şi pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0