Prima paginăSocial

Primarul Lucian Micu va vizita Estonia și Olanda

Primarul Lucian Micu va vizita Estonia și Olanda

Dimensiune text

 

 

În perioada 4 – 10 martie, Asociația Municipiilor din România (AMR), din care face parte și municipiul Roman, va organiza o vizită de lucru în Republica Estonia și Olanda, la care este invitat să participe și primarul Lucian Micu. AMR a stabilit contacte cu reprezentanții ambasadelor din statele ce urmează a fi vizitate, cu VNG Internațional (Asociația Municipiilor din Olanda), cu Asociația Municipiilor din Estonia, Primăria Municipiului Haga și Primăria Municipiului Tallinn.

„Vizita de lucru are ca obiective principale studierea experienței avansate a acestor țări în digitalizare, regenerare urbană, stabilirea de contacte cu organizațiile omoloage, precum și dezvoltarea unor parteneriate care să contribuie la promovarea bunelor practici și a schimbului de specialiști și experiență în domenii de interes comun. Asociația Municipiilor din România a derulat și o perioadă de selecție a participanților pe baza prezentărilor transmise de municipii, care au vizat prioritățile strategice locale și atragerea de investitori (facilități, colaborări, planuri), dezvoltarea economică locală (comerț, industrie, turism, educație, cultură și patrimoniu, protecția mediului, energie verde, sănătate, servicii sociale, infrastructură, construcții, IT), proiectele de viitor și domeniile de interes pentru atragerea de investiţii străine în domenii clar definite. Costurile prilejuite de efectuarea vizitei de lucru vor fi suportate prin intermediul Asociației Municipiilor din România”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali, pentru ca aceștia să decidă dacă îl vor mandata ca reprezentant al municipiului Roman pe primarul Lucian Micu, pentru ca acesta să viziteze cele două state.

Decizia se va cunoaște în ședința de Consiliu Local de vineri, 16 februarie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 3 ani

    „studierea experientei avansate a acestor tari in digitalizare”…tare de tot !! sper sa invatati ceva ca si Leoreanu s’a dus … si s’a intors ..!!!