Prima paginăPolitica

Primarul Leoreanu negociază intrarea în PNL

Dimensiune text

Înscrierea sa în PNL va fi în sezonul estival. Primarul pare hotărât să lase deoparte trecutul, să uite de modul în care a fost caracterizat de Liviu Brătescu, actualul preşedinte al PNL Roman. 

Înscrierea primarului municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, în Partidul Naţional Liberal (PNL), se pare că este tot mai aproape. Din ultimele declaraţii pe care primarul le-a făcut pe această temă reiese că anunţul va fi făcut în perioada imediat următoare, nu mai târziu de sezonul estival.

„Suntem într-o fază de armonizare, de discuţii şi de încercare de a pune lucrurile pe un făgaş comun, dar un făgaş lucrativ, care să nască plus valoare. În mare, discuţiile s-au purtat deja. Este adevărat că sunt în negocieri cu PNL, dar aşteptăm ca lucrurile să se aşeze frumos, într-o ordine. După ce vezi totul pus la punct, poţi să prezinţi raftul organizat, nu în timp ce se aşează. Totul face parte dintr-o strategie. Rog numai, aşa cum spunea Caragiale, «să aveţi puţintică răbdare»”, a declarat primarul Leoreanu.

Întrebat cum de a acceptat să poarte negocieri cu partidul care este condus, la Roman, de către Liviu Brătescu, primarul Leoreanu a afirmat că el nu este omul care să fie mânat de frustrări. Liviu Brătescu a făcut referiri dure la adresa lui Laurenţiu Dan Leoreanu, în cartea sa, numită „Pe contrasens cu favorita preşedintelui”, în care descria campania electorală din 2012 pentru ocuparea unui loc în Camera Deputaţilor pentru Colegiul 4 Roman, acolo unde Liviu Brătescu a fost adversarul Elenei Udrea, care a fost susţinută de primarul Laurenţiu Dan Leoreanu. În carte, Liviu Brătescu îl descrie pe Leoreanu drept „piticul pupăcios care nu ştia cum să facă să stea cât mai mult în preajma frumoasei prinţese”, iar la un moment dat a vorbit despre „transformarea primarului Leoreanu în bodyguardul noii prinţese”.

„Cred că proiectele care se pot vectoriza în perioada următoare sunt mult mai importante decât anumite discuţii care ţin de relaţiile interpersonale. Nu cred că Liviu Brătescu a avut vreodată o părere altfel decât bună despre mine. Cred că a fost vorba despre jocul politic, care îi face pe foarte mulţi să emită anumite puncte de vedere. Aşa cum am mai spus, referitor la persoana mea, inclusiv adversarii mei cei mai redutabili ar fi vrut să mă aibă ca partener şi colaborator. Important este că eu sunt un om care nu ţine cont de ură, de răutăţi, eu nu acţionez din frustrări. Iau lucrurile ca atare. Fiind un om care a fost în mjlocul unor jocuri politice, pot să înţeleg şi ştiu exact spiritul jocurilor politice. Unii au mai mare abilitate să îl facă, alţii mai puţină. Eu, probabil, având această abilitate mai mare, fără falsă modestie, am fost şi mai îndrăgit de anumiţi oameni din toate partidele politice din oraş, oameni care au spus lucruri apreciative despre persoana mea ca administrator de oraş”, susţine Laurenţiu Dan Leoreanu.

foto: Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, alături de preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, şi preşedintele PNL Roman, Liviu Brătescu

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • alex 6 ani

    Daca statea linistit in PDL,tot aici ajungea.Deci de ce atata tam-tam???