Prima paginăActualitateRoman

Primarul îi va da afară pe angajații reclamați

Dimensiune text

Este vorba despre cei care au monitorizat activitatea persoanelor care primesc ajutor social. Orele de muncă în folosul comunităţii vor fi supravegheate de angajaţi ai Direcţiei Sociale.

Personalul din cadrul Primăriei Roman, care avea drept atribuţii monitorizarea persoanelor beneficiare de ajutor social ce trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii, nu va mai lucra în administraţia locală. Măsură nu-i va viza pe toţi angajaţii, ci doar pe cei care, de-a lungul timpului, nu au dovedit implicare în activitatea depusă.

„Vrem o pontare mult mai clară a orelor de muncă făcute în folosul comunităţii. De multe ori, erau persoane din cadrul lor care făceau pontarea, dar am primit multe plângeri de genul că pe unul îl cheamă la muncă, iar cel care a dat «ciubuc» a fost scutit. Aş vrea să elimin această parazitare a ideii de monitorizare, control şi pontare a activităţilor în folosul comunităţii. Au fost mai multe demersuri. Sper ca acesta, pe care-l voi face începând cu 1 ianuarie 2015, să fie cel mai bun. Și cei care şi-au dovedit lipsa de activitate, lipsa de implicare, o prezenţă slabă la muncă, cu justificări de genul: «sunt aici» (n.r. – când, de fapt, nu erau acolo) sau «trebuie să vin» (n.r. – întârziind, de fapt, la programul stabilit), nu vor mai presta activităţi la Primăria municipiului Roman, începând cu 1 ianuarie”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Acesta a explicat că, de la începutul anului viitor, monitorizarea muncii în folosul comunităţii va fi făcută de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială. În plus, persoana care se ocupă de curăţenia şi administrarea fiecărui bloc din strada Fabricii va avea şi această nouă responsabilitate: de a-i monitoriza pe cei care primesc ajutor social şi care locuiesc în adăposturile sociale din Fabricii. „Vrem ca aceştia să-şi facă singuri curăţenie în zona lor, să nu mai apeleze la noi pentru ajutor. Noi îi vom sprijini, în continuare, cu materiale pentru reparaţii şi cu alte lucruri de acest gen, dar trebuie ca ei să păstreze curăţenia”, a mai spus primarul Leoreanu.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0