Primarul Constantin Foltea își dorește un nou mandat

El vrea ca sătenii din mijlocul cărora s-a ridicat să aibă o viață mai bună. Investițiile în apă, canal, drumuri și infrastructură școlară vor schimba condițiile de trai din comuna Dulcești. Independența energetică a comunei va fi asigurată prin construcția parcului eolian din satul Cîrlig.

 

 

Eforturile făcute de autoritățile locale de la Dulcești pentru dezvoltarea comunei se văd după aspectul comunei. Unități școlare modernizate sau aflate în construcție, gospodării frumoase, proiecte în derulare reprezintă motive de mîndrie pentru primul gospodar al comunei Dulcești. Primar din 2004, Constantin Foltea spune că vrea să candideze pentru un nou mandat cu gîndul de a crea o viață mai bună pentru sătenii din mijlocul cărora s-a ridicat.

„Criza economică ne-a împiedicat să respectăm termenele în realizarea unor proiecte. Sperăm că situația se va îmbunătăți în noul mandat și că voi putea finaliza obiectivele începute în cel pe care îl închei”, a declarat Constantin Foltea, primarul comunei Dulcești.

 

Covor asfaltic în toate satele comunei

 

Primarul PDL Constantin Foltea își propune pentru acest an asfaltarea drumurilor comunale. „Săptămîna viitoare vom începe lucrările de modernizare pe o porțiune de 2,5 kilometri de drum în satele Corhana, Roșiori, Dulcești, Cîrlig și Brițcani. Practic, prin acest proiect, în aproape toate satele comunei vor exista tronsoane de drum acoperite cu asfalt”, a precizat Constantin Foltea.

În ultimul trimestru al anului, autoritățile locale vor efectua asfaltarea altor 2,5 kilometri de drum în satele menționate, din fonduri guvernamentale și locale. Și drumul județean Dulcești – Talpa va fi asfaltat în acest an, fondurile pentru realizarea acestui proiect fiind alocate. Drumurile sătești vor intra într-un proces de reabilitare. Acestea vor fi balastate și reprofilate.

Proiectul de amenajare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare pentru satele Dulcești și Cîrlig așteaptă finanțare. Proiectul presupune realizarea a șase kilometri de rețea de aducțiune a apei pentru gospodăriile situate pe drumul județean”, a spus primarul comunei Dulcești.

 

Construcția parcului eolian va începe luna viitoare

 

O mare provocare pentru autoritățile locale este finalizarea parcului eolian din satul Cîrlig, care va fi format din opt turbine de mare capacitate, ce vor aduce venituri la bugetul local. Lucrările de execuție la parcul eolian vor începe, conform declarației primarului, după 1 mai. „Am predat terenul pe care se va construi parcul eolian, precum și drumurile de acces către acesta”, a declarat primarul Foltea.

Parcul eolian se va construi pe o suprafață de 80 de hectare, în punctul Frățești-Călina, unde specialiștii austrieci au stabilit că zona se pretează pentru construirea de turbine eoliene. Societatea austriacă se angajează, pentru realizarea acestui proiect, să amenajeze căi de acces și să asfalteze drumul comunal DC 31 Valea Neagră – Brițcani. „Vom beneficia de iluminat public gratuit în comună, iar bugetul local va primi sumele corespunzătoare pentru concesionarea terenului pe care se construiește parcul eolian”, a spus primarul comunei Dulcești.

 

Preșcolarii vor avea grădiniță nouă

 

Un alt proiect aflat în derulare este construirea unei unități școlare destinate preșcolarilor din satul Dulcești. Autoritățile locale au alocat fonduri și pentru lăcașele de cult din comună. Construirea unei biserici în satul Corhana, pentru populația de religie ortodoxă, este principala investiție în domeniul cultelor din comuna Dulcești. „Pe lîngă construcția unei biserici în satul Corhana, intenționăm să montăm o centrală termică în biserica din satul Cîrlig, să finalizăm lucrările la un praznicar în satul Roșiori și să începem lucrările la o capelă la cimitirul din Dulcești”, a spus primarul comunei Dulcești.

Administrația publică a parcelat un teren aflat în proprietatea primăriei pentru construcția de case. „Circa 20 de case se vor construi în noul cartier, numit «La sondă». Proprietarii nu aveau teren suficient pentru a-și construi case pe terenurile pe care le dețineau, astfel că am oferit în completare parcele din terenul primăriei pentru a-și putea ridica locuințele”, a spus primarul comunei Dulcești.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!