Prima paginăSocial

Primarul a mers la serviciu cu transportul public în comun

Primarul a mers la serviciu cu transportul public în comun

Dimensiune text

 

Miercuri, 27 decembrie, primarul Lucian Micu și-a lăsat mașina personală acasă și a încercat microbuzele aparținând transportului public în comun. După liberele de Crăciun, acesta a venit la serviciu, miercuri dimineață, jumătate de drum cu ajutorul microbuzului, iar de la stație și până la Primărie a mers pe jos.

Edilul spune că a dorit, astfel, să simtă pe propria piele cât de eficient este acest serviciu, transportul public în comun funcționând de mai bine de opt ani în Roman, însă pe trei trasee există acum microbuze moderne și care ajung în stații la diferență de 10 minute.

„Mi-am lăsat astăzi mașina acasă, pentru a folosi transportul public în comun. A fost o experiență mai mult decât plăcută. Temperatura era optimă, ceilalți călători se grăbeau și ei la serviciu, așa că am ajuns rapid la destinație. Camerele de supraveghere din interior oferă un grad sporit de siguranță. Am primit deja oferte de la mai mulți agenți economici pentru a amenaja stații de așteptare în mai multe zone ale orașului. Cred că în 2018 putem spune că am rezolvat o problemă importantă pentru mulți cetățeni și, de ce nu, transportul public în comun să devină în timp o alternativă pentru cât mai multe persoane, inclusiv pentru persoanele care dețin mașini”, a anunțat primarul, pe pagina de socializare.

Începând din luna decembrie, traseele de transport s-au modificat, în sensul ca acestea să cuprindă și zona ANL – Vasile Lupu, precum și cartierul Muncitoresc. Pentru cartierul Danubiana, unde cele mai apropiate stații se află fie la Gară, fie la fostul Club Petrotub, nu s-a găsit încă o variantă, dat fiind faptul că transportul public în comun nu poate să depășească granițele municipiului și să cuprindă, de exemplu, și ieșirea din Cordun spre Danubiana. Prețul unui bilet pentru transportul public în comun, indiferent de rută, este de 2 lei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Alin 4 ani

    Frumos. Mai rar sa vezi un primar ca se implica direct si testeaza pe pielea lui, fara o intreaga gasca de oameni dupa el. Aduce un pic si de povestile lui Cuza, e bine ca a decis dl primar sa vada insusi cum arata si functioneaza transportul local.

  • Ahaaa, de aia nu mai circula microbuzele prin centru !! Ca sa mai faca …,pasi” dom’ prim…mare ! Mai greu pentru noi, ,,mosii” (de…tot anul!)de prin Centru, ca deh, la noi ,,miscarea” e…obligatorie! (pana la…ha-haa…statii…)
    PS Chiar, ce-ar fi ca linia 3 sa treaca si prin…centru (ca…altadata…) ?!

  • Dar in cartierul DANUBIANA ( COLONIA FZR ) de ce nu faceti o statie ??? Aceasta statie o puiteti face la Liceul nr 4 din cartier de unde se pot urca si cetatenii de la Cordun, cei care se afla in vecinatatea cartierului Danubiana.Cartieru Danubiana nu depaseste granitele municipiului , din cate stiu eu. De ce acei locuitori trebuie sa mearga pe jos pina la gara sau pina la clubul tevilor ??? puneti sa spuneti ?? Tot timpul cartierul ala a fost lasat la urma. Si ei platesc impozite la primarie. Sper sa ajungeti la un numitor comun si sa faceti o statie de autobuz in Colonia FZR.

  • Dan 4 ani

    Si tu ai luat de bună această declaratie? Nu ti-a sunat deloc a demagogie, a reclama mascata? Pe ce post lucrezi la primarie?