HomeNeamt

„Primăriile vor fi tratate în mod egal de Consiliul Județean”

Angajamentul este făcut de noul președinte al Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță. Acesta a primit încrederea a 100.605 nemțeni, fiind ales de 41,53% dintre cei care au mers la vot. Consilierii județeni ai USL au fost preferați de peste 40% dintre alegători.

 

Peste 200.000 de nemțeni au participat duminică, 10 iunie, la vot. 242.230 de persoane din județul Neamț au decis duminică cine va fi președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț pentru următorii patru ani. Marele cîștigător al acestui scrutin este Culiță Tărâță, reprezentantul APEL. Acesta a primit încrederea a 100.605 nemțeni, fiind preferat de 41,53% dintre cei care au mers la vot. Următorul în preferințele nemțenilor a fost Vasile Pruteanu. Acesta a fost votat de 94.195 dintre alegători, adică de 38,88% dintre aceștia.

Biroul Electoral Județean Neamț a numărat și 237.934 de voturi valabil exprimate pentru componența Consiliului Județean Neamț.

Uniunea Social Liberală (USL) a primit 95.411 voturi, adică a fost preferată de 40,09% dintre alegători. Alianța Electorală Populară Progresistă Europeană Liberală (APEL) a fost votată de 93.470 de nemțeni, adică de 39,28% dintre votanți. Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) a fost votat de 29.311 dintre votanți, fiind preferat de 12,31% dintre nemțeni.

Aceste trei formațiuni sînt și cele care au intrat în componența Consiliului Județean Neamț. Celelalte partide de pe buletinul de vot nu au primit suficiente voturi cît să prindă locuri în cadrul CJ Neamț. Partidul România Mare a fost votat de 6.610 alegători, adică de 2,77% dintre votanți. Partidul Ecologist Român a fost votat de 5.862 de persoane, adică de 2,46% dintre alegători. Partidul Verde a primit 3.241 de voturi, adică 1,36% din totalul voturilor valabil exprimate. Partidul Poporului – Legea Cojocaru a fost preferat de 0,75% dintre alegători, fiind votat de 1.793 de persoane. Forța Civică a fost votată de 1.202 de persoane, adică de 0,5% dintre alegători, în timp ce Partidul Alianța Socialistă a fost votat de 1.034 persoane, adică de 0,43% dintre cei care au mers la vot.

În urma numărării tuturor voturilor, structura Consiliului Județean Neamț este de 15 consilieri USL, 14 consilieri din partea APEL și cinci consilieri PP-DD. Adică, noul președinte Culiță Tărâță va face

echipă cu Vasile Pruteanu, Emilia Arcan, Ionel Arsene, Dorinel Ursărescu, Dan Manoliu, Dan Vasile Constantin, Andrei Ignat, Răzvan Bobeanu, Viorel Stan, Dan Gabriel Pavăl, Vasile Murariu, Neculai Pușcașu, Neculai Andoni, Adrian Bourceanu și Bogdan Onu – consilieri USL.

Consilierii APEL sînt următorii: Mircea Pintilie, Decebal Arnăutu, Constantin Iacoban, Dionisie Dumitrașcu, Gheorghe Vasiloiu, Cristian Tomuleț, Constantin Sandu, Constantin Cristian Tapalagă, Aurelian Jora, Florin Andronache, Simion Maftei, Constantin-Claudiu Stafie, Ioan Spiridonescu și Daniel Vasiliu-Moise.

Din partea PP-DD vor fi consilieri județeni Mihai Fărcășanu, Iulia Șerban, Ciprian Constantin Șerban, Nadina Simion și Vasile Ștefănuț Ploscaru.

Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț, a mulțumit, înainte de toate, alegătorilor nemțeni. „Fie că m-au votat sau au avut altă opțiune, alegătorii trebuie respectați, voința, dorința lor este lege. Le mulțumesc tuturor pentru gestul civic de a participa la acest demers democratic, pentru simțul lor civic, pentru că le pasă de ceea ce se întîmplă în județ. Mulțumirile și respectul meu vor fi garanții ale demersurilor pe care le voi face pentru binele lor și progresul județului„, a spus noul președinte al CJ. Culiță Tărâță declară că primăriile și primarii din județ vor beneficia de tratament egal, nepărtinitor, din partea instituției și a reprezentanților săi. „Transparența și eficiența vor fi cuvinte de ordine în raporturile noastre de colaborare. Avem proiecte mari de îndeplinit, de la cele de infrastructură la cele care vizează învățămîntul și sănătatea, cu prioritate. Cu bună credință și omenie, cu aplecare spre oameni și interesele lor, așa vom coordona activitatea Consiliului Județean Neamț. Înainte de toate, voi solicita un audit al activității tuturor societăților din subordinea CJ, pentru a ști toți cetățenii cîți bani și pentru ce anume s-au cheltuit, în spiritul a ceea ce am promis în campania electorală și am practicat toată viața, respectiv corectitudine, respect pentru adevăr, măsuri active pentru progres și bunăstare„, a mai precizat Culiță Tărâță.

Comentarii

WORDPRESS: 0