Prima paginăSocialEducatie

Primăriile sunt chemate în instanţă pentru banii de navetă

Dimensiune text

Primăriile care nu au decontat naveta dascălilor în 2013 sunt chemate în instanţă de sindicatele din învăţământ.

Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învăţământ Neamţ a declanşat ofensiva împotriva primăriilor din judeţ care nu decontrează abonamentele dascălilor navetişti. Săptămâna viitoare va fi finalizat un raport asupra situaţiei din fiecare şcoală, după care primăriile răspunzătoare de nerespectarea prevederilor legale vor fi acţionate în judecată. Primele estimări scot la iveală faptul că jumătate din şcolile din judeţ sunt în această situaţie.

„Am cerut, pentru întâlnirea cu liderii de sindicat de săptămâna viitoare, un raport detaliat al situaţiei din judeţ. Pregătim dosare în instanţă pentru toate primăriile care nu decontează naveta cadrelor didactice. Nu este o noutate pentru nimeni, multe dintre primării au mai fost date în judecată şi în anii trecuţi, în multe situaţii am obţinut deja ordine judecătoreşti care urmează să fie puse în aplicare. Am cerut acest raport nou tocmai pentru a avea o situaţie concretă a ceea ce s-a întâmplat în 2013. Este datoria noastră să facem toate demersurile pentru a recupera sumele pe care primăriile le datorează colegilor noştri. În unele situaţii este vorba de sume de mai bine de 200 de lei, pe care colegii noştri îi plătesc în fiecare lună din buzunar, din salarii care nu sunt foarte mari”, a spus Gabriela Grigore, secretar general al Sindicatului Liber din Învăţământ Neamţ.

Recuperarea banilor de navetă reprezintă primul proces pe care îl intentează sindicatele din învăţământ în 2014. Pe rol există deja 160 de procese intentate de sindicalişti, cea mai mare parte fiind pe recuperarea sutei de euro pentru 2010, dar şi pentru restanţe salariale din anii trecuţi.

COMENTARII

WORDPRESS: 0