Prima paginăSocialRural

Primăriile Ion Creangă şi Bahna au grijă de bătrâni

Dimensiune text

Primarul Petru Prichici şi-a propus construirea a zece locuinţe sociale, destinate persoanelor aflate în nevoie. Bătrânii neglijați de rude sunt ajutați de autorităţile locale.

Nu există sat în jurul Romanului care să nu aibă bătrâni singuri şi bolnavi. Fără copii, rudele îi neglijează şi nu vor să aibă o povară în plus. Nu sunt într-o situaţie mai fericită nici bătrânii care au copiii plecaţi în afara judeţului sau în străinătate. De la Revoluţie până în prezent nu s-au construit în zona Roman mai mult de trei aşezăminte sociale destinate bătrânilor, din care doar două sunt funcţionale, la Gherăeşti şi Trifeşti. În absenţa unui sprijin firesc din partea familiei, autorităţile locale sunt nevoite să intervină.

Trei bătrâne singure din comuna Ion Creangă, cu vârste de peste 80 de ani, au fost salvate de primărie. „Două dintre bătrâne nu mai aveau unde locui, iar rudele nu erau interesate să le ofere sprijin. Bătrânele au fost găzduite într-o clădire a primăriei, situată la intrarea în comună. Le-am cumpărat o sobă pentru a avea o sursă de căldură şi a trece cu bine peste iarnă. Pentru cea de-a treia bătrână s-a găsit soluţia să fie ajutată acasă la ea. Am identificat o femeie din sat, beneficiară a ajutorului social, care o ajută zilnic pe bătrână. Îi face focul, îi face de mâncare. Toate aceste cazuri sunt monitorizate atent de primărie”, a precizat inginer Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 30 septembrie

Pentru a veni în sprijinul persoanelor sau familiilor care, temporar, nu pot locui, din diverse motive, în propria casă,primarul Petru Prichici şi-a propus construirea a zece locuinţe sociale, destinate persoanelor aflate în nevoie .

Și în comuna Bahna, doi bătrâni se află în atenţia autorităţilor locale. „În comună sunt doi bătrâni paralizaţi, soţ şi soţie. Nu au copii şi aveau mare nevoie de îngrijire. Bătrânii au identificat o femeie din sat care să îi ajute la treburile gospodăreşti, iar Serviciul de asistenţă socială din cadrul primăriei supraveghează atent cazul”, a spus Liviu Cristian Ploşniţă, primarul comunei Bahna.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0